PRIJE I POSLIJE

Mala kupaonica najbolje je mjesto za vježbanje totalnog make-overa

Svi bismo, da možemo birati, za svoju kupaonicu valjda izabrali veliki prostor, ne samo velik, nego i prozračan, divno opremljen, s namještajem i opremom koja se svaki čas mijenja.

Sve je to moguće uz neograničen dotok novca. Ali kad novca nema na bacanje, a kupaonica je mala, onda nam baš ona može poslužiti kao poligon za vježbanje vlastitih dizajnerskih potencijala.

Na primjeru kupaonice koju je za sebe uredio jedan bračni par, pogledat ćemo kako se uz dobru tapetu, tanki komad mramora i najjeftinije bijele pločice mala kupaonica može pretvoriti u predivnu malu kupaonicu, na radost svojih vlasnika.

Vlasnici stana za makeover kupaonice angažirali su profesionalce (keramičara i vodoinstalatera), ali dizajn su odredili sami. Inspiraciju su našli u, ni manje ni više, toaletima hotela Waldorf Astoria. (Kako izgleda interijer tog hotela možete vidjeti ovdje). Pokazatelj je to da, kad je riječ o nadahnuću, ne treba sebi postavljati ograničenja.

Vlasnici su htjeli dojam luksuza, drame, kozmopolitskog štiha. Najprije je trebalo maknuti veliku kadu i promijeniti instalacije. Umjesto kade, ugrađena je tuš kabina s pregradom od prozirnog stakla, što je dodatno otvorilo prostor.

Crne mat heksagonalne pločice sa strogim bijelim fugama - to je prva doza dramatike koja je prostoru dodana kroz čitav pod, uključujući i pod tuš-kabine. Za zidove, vlasnica je odmah znala da hoće tamnu, izrazitu tapetu, samo je dvojila oko dezena.

- Birala sam između ove s ananasima i jedne crne sa zlatnim šarama. Na kraju sam pitala mamu što da radim. Rekla mi je - "uzmi ananas. Tako ćeš uvijek biti dobre volje dok budeš tu sjedila"! Poslušala sam je i nisam požalila, govori vlasnica.

Ovako je kupaonica izgledala prije preuređenja.

A ovako nakon njega.

Tapeta je došla iz tvrtke Rifle Paper Co. Veću cijenu uređenja koju su platili zbog tapete i ugradnje tuša, supružnici su nadoknadili na cijeni pločica.


Ipak, moramo napomenuti da su ove pločice nalik na ciglu, ne samo zbog cijene, apsolutni hit u uređenju kupaonica.

Nadamo se da vas je priča o kupaonici s ananasima zabavila i nadahnula!

Foto: Nikki Cannon

Izvor: Clever

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 18:51