tvrdi da djeluje 100 posto

Mama otkrila: ‘Sipala sam 50 grama ovog praha u WC školjku i ostavila preko noći. Ujutro nije bilo kamenca i sve je bilo kristalno čisto‘

 /SHUTTERSTOCK

Tvrdokorne mrlje nije lako ukloniti, a često ni jaka kemijska sredstva ne pomažu, a mogu izazvati i alergijske reakcije ako se ne koriste pažljivo. Međutim, postoji jeftin i ekološki prihvatljiv način čišćenja WC školjke koji je potpuno siguran za okoliš. Najbolje od svega, nije potrebno ribanje, samo pustite da voda odradi svoj posao.

Mama Lauren iz Australije na društvenim je mrežama podijelila kućni trik kako se jednostavno riješiti i najtvrdokornijih mrlja i kamenca u WC školjki, bez upotrebe kemikalija i bez mukotrpnog ribanja.

- Kao i većina ljudi, ne volim čistiti WC. No, s obzirom na to da imam djecu, moram voditi računa o higijeni kupaonice, posebno WC školjke. Umjesto mukotrpnog ribanja i trošenja novca na skupe kemijske proizvode koji su me prije pekli za oči, otkrila sam jeftin i nevjerojatan način da lako očistim WC, napisala je.

Kako je objasnila Lauren, za čišćenje koristi limunsku kiselinu koja s lakoćom uklanja kamenac i najtvrdokornije mrlje.

Navečer prije spavanja jednostavno u WC školjku ulijem 50 grama limunske kiseline, pazeći da prekrije kamenac i mrlje. Zatvorim i ostavim preko noći. Ujutro samo pustim vodu i sve naslage se lako isperu. Bitno je samo da dok limunska kiselina djeluje nitko ne ide na WC. Zato to radim noću dok svi spavaju, rekla je, a prenosi Alo.

Prema njezinim riječima, nakon ovog tretmana vaša WC školjka će blistati kao nova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 21:53