prije i poslije

Mislili ste baciti onaj stari stolac iz šupe? Pogledajte kako ga za 150 kn možete srediti!

 BERISLAVA PICEK/CROPIX
Kreativka Tea Gligić, autorica predivnog instagram profila tee_teeo napravila je potpuni makeoveer starog stolca

Tea Gligić dugo je tražila pravi stari komad namještaja da upotpuni izgled svoje moderne blagovaonice i onda ga je, sasvim slučajno, pronašla na tavanu dok je neobavezno njuškala i istraživala čega sve tamo ima. Otkrila nam je kako je napravila brz i efektan makeover. Pogledajte!

Kreativka Tea Gligić za sebe kaže da je “curka iz susjedstva” ili, još konkretnije rečeno, “mama iz susjedstva” koja voli alat i “uradi sam” projekte. Jedan od takvih zanimljivih projekata je i ovaj o kojem danas pričamo.

Tea nam na početku razgovora kaže da je dugo tražila pravi stari komad namještaja da upotpuni izgled svoje moderne blagovaonice i onda ga je, sasvim slučajno, otkrila na bakinu tavanu dok je malo neobavezno njuškala i istraživala što sve tamo ima.

image
Bakin stolac prije makeovera.
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
Potreban materijal.
BERISLAVA PICEK/CROPIX

- Iako je pronađeni stolac sam po sebi izgledom već odgovarao mom interijeru, u mojoj glavi vrtjela se ideja da taj komad mora biti “IT” komad. Glavna je ideja bila imati stolac koji će svima zapeti za oko. I tako sam se uputila u trgovinu i kupila sljedeće: brusni papir, žičanu spužvicu, kist, temeljnu boju na bazi vode i obojeni lak u polumat nijansi koju mi je prodavač zamiješao po ton karti. Hrabro sam odabrala koraljno crvenu nijansu i mislim da je to stvarno bio pun pogodak - priča Tea koja je potom stolac obrisala vlažnom krpicom te krenula brusiti stari lak i smeđu boju.

image
Stolac prvo treba obrisat vlažnom krpom, a zatim se brusnim papirom uklanja stari lak i smeđa boja.
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
Nanošenje temeljne boje.
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
Temeljna boja se suši dva sata.
BERISLAVA PICEK/CROPIX

- Nakon toga sam je ponovno pobrisala da je očistim od prašine nastale brušenjem. Namazala sam temeljnu boju i čekala da se posuši dva sata. Zatim sam cijeli stolac premazala obojenim lakom - objašnjava Tea koja savjetuje da bi bilo poželjno, ako želite stavljati dva sloja boje, između bojanja pričekati do dva dana i ako bojate veću površinu koja je ravnijih linija, možete koristiti mali spužvasti valjak kako biste izbjegli tragove koje kist ponekad ostavlja.

image
Nanošenje polumat obojenog laka.
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
Bakin stolac poslije makeovera.
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Na ovaj način je stari bakin stolac dobio novu priliku za život, a Tea otkriva da ga svatko tko dođe u njezin dom odmah zamijeti i oduševljeno komentira kako dobro izgleda.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

- Potpuno je podigao izgled blagovaonice. Volim kad ovako stari komad dobije svježu, drugačiju priču. Istražite što sve bake imaju iskoristivo, a više ne koriste - poručuje Tea.

TROŠKOVNIK

  • kist 10 kn
  • brusni papir 30 kn
  • brusna mrežica oko 15 kn
  • temeljna boja 40 kn
  • obojeni lak u nijansi po želji 50 kn

UKUPNO oko 145 kn

Sve kupljeno u Bauhausu

Što sve lijepo radi, možete pogledati na njezinu Instagram profilu tee_teeo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 16:14