DOBAR RAZLOG

Mnogi ljudi ostavljaju izrezan limun prije spavanja u blizini svoga kreveta. Evo zašto

 SHUTTERSTOCK
Limun se već stoljećima koristi kao snažno eterično ulje za aromaterapiju i pripisuju mu se mnoge dobrobiti

Teško je nabrojiti sve razne koristi i blagodati limuna. Omiljeno voće, osim što je prepuno C vitamina i dobro za naše zdravlje, može djelovati kao sredstvo za čišćenje doma, uljepšavanje pa čak i rješenje za izbjeljivanje zubi. Ali jeste li znali da samo spavanje pored izrezanog limuna na noćnom ormariću također može iskoristiti neke od ovih prednosti?

image
SHUTTERSTOCK

Samim udisanjem mirisa limuna, vaše tijelo iskusi većinu (ako ne i sve) njegove blagotvorne homeopatske svrhe. Neki od njih uključuju smanjenje razine tjeskobe, smanjenje stresa, sveukupni umirujući osjećaj, potencijalno smanjenje krvnog tlaka, smirivanje alergija (smanjenjem upale dišnih putova) i povećanu produktivnost.

"Zdravstvene prednosti" o kojima svi pričaju zapravo su učinak aromaterapije, rekla je Diane Elizabeth, osnivačica Skin Care Oxa, za Reader‘s Digest. "Ideja je da ako stavite kriške limuna pored svog kreveta, tada ćete noću udisati suptilni miris limuna. Limun se već stoljećima koristi kao snažno eterično ulje za aromaterapiju i pripisuju mu se dobrobiti kao što su povećanje koncentracije, smanjenje razine stresa (najvjerojatnije rezultat povećane proizvodnje serotonina) i umirujući učinak na dišni sustav."

image
SHUTTERSTOCK

Dok je većina dobrobiti spavanja s izrezanim limunom pored sebe povezana sa zdravljem, postoji i nekoliko drugih dobrobiti. Limuni također djeluju kao prirodni osvježivači zraka i dezodoransi - tako da dok je taj limun na vašem noćnom ormariću, on ima dvostruku funkciju, osvježava zrak oko vas i pruža prirodnu aromaterapiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 22:42