DUHOVITO, ALI UČINKOVITO

Mnogi od ovog žestokog pića pripremaju koktele, ali ne i Martha Stewart. Ona s njim čisti kuću!

 JAMES ATOA/UPI/PROFIMEDIA/JAMES ATOA/UPI/PROFIMEDIA

Nikako se ne možete riješiti neželjenih mirisa u domu? Suosjećamo. Čišćenje smrdljivog tapeciranog namještaja, odjeće namijenjene samo za kemijsko čišćenje i cipela zaista može biti zamorno. No, s pravim savjetima za čišćenje, ti se poslovi ne trebaju činiti tako napornima, pa ni dosadnima. Na taj način razmišlja i Martha Stewart, poznata poduzetnica, blogerica, spisateljica i poznata televizijska ličnost, koja je na društvenim mrežama otkrila da se kuća može čistiti - votkom! Ona je u objavi na Instagramu podijelila način za dezodoriranje iznošenih cipela uz pomoć ovog žestokog pića.

"Recite zbogom pljesnivim mirisima", kaže Martha Stewart u videu prskajući čizme na svom ulazu.

Ovaj je trik učinkovitiji ako se votka ulije u bocu s raspršivačem jer omogućuje kontrolu nad količinom korištenog pića. Snimka je snimljena duhovito, no ne može se poreći da je votka učinkovito sredstvo s dezinfekcijskim učinkom. Visok udio alkohola u votki dovoljno je jak da eliminira sve vrste mirisa. I dok Martha Stewart posebno izdvaja cipele, votkom se može produljiti životni vijek nizu predmeta u domu. Primjerice, kauču i madracu.

Prije nego što odlučite isprobati ovu metodu, pripazite da imate pravu vrstu žestokog pića. Votka mora biti bez okusa i boje. Kvaliteta nije bitna, stoga slobodno možete koristiti najjeftiniju votku. Ulijte ju u bočicu s raspršivačem, ali ju nemojte razrjeđivati s vodom ili nekim drugim sastojcima jer će to otežati alkoholu u upijanju mirisa. Ako ju, pak, koristite na odjeći, objesite je prije prskanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 22:41