Morski svijećnjak od valjka za tijesto

Uradi sam

Kuhanje ili izrada kućnih dekoracija? Odluka je na vama, a ideju vam daju Sanja Tot i Dunja Devčić Danilović. Za još inspiracija svratite u njihovu Hobby Hižicu u Varaždinu ili na www.hobbyhizica.com

Potreban materijal: valjak za tijesto, ručna pila, bušilica, odvijač, brusni papir, komad daščice, akrilne boje, špaga, lučice, kist, spužvica

1 Prebrusite valjak za tijesto

Brusnim papirom prebrusite valjak za tijesto. Bušilicom s nastavkom izdubite četiri rupe za lučice

2 Prebojite cijeli “svijećnjak”

Spužvicom naizmjence nanosite svijetloplavu i tamniju plavu akrilnu boju nepravilnim potezima. Na taj način prebojite cijeli “svijećnjak”.

3 Pilom ispilite dvije drvene pločice

Pilom ispilite dvije iste drvene pločice koje će, nakon što ih obojite, poslužiti kao nogice za “svijećnjak”. Pričvrstite ih odvijačem bliže rubovima “svijećnjaka”.

4 Na sredinu “svijećnjaka” omotajte špagu

Na sredinu “svijećnjaka” omotajte špagu, što daje nostalgičan i pomalo rustikalni stil. Na špagu stavite zastavice od jute i zavežite ih oko “svijećnjaka”. I to je to! Ako se ipak nađete u situaciji da zatrebate svoj “svijećnjak” za pripremu klipića ili buhtlica, brusnim papirom skinite boju, očistite valjak i izvaljajte svoje omiljeno tijesto. Kad završite slastice, ponovite postupak izrade svijećnjaka još jednom... Uživajte.

5 Finalna slika

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 06:27