STRUČNJACI ZNAJU

Možete li koristiti mikrovalnu pećnicu za čišćenje spužvica za šminku?

 /SHUTTERSTOCK
Vjerojatno nam je to svima teško priznati, ali spužvice za šminku su obično zadnje na popisu za pranje

Otkrili smo novi trik kozmetičara kako možete oprati svoje spužvice za šminkanje kako bi bile savršeno čiste kao kada ste ih i kupili.

Vjerojatno nam je to svima teško priznati, ali spužvice za šminku su obično zadnje na popisu za pranje i svatko ima bar jednu kojoj bi to dobro došlo. Znate one male tamnosmeđe grudice u vašem ormariću? Sjećate li se uopće kakve su boje bile kada ste ih kupili? Sad je konačno došlo vrijeme da se podsjetite.

image
/SHUTTERSTOCK

Osim vas koji uopće ne stignete voditi brigu o čistoći vaših spužvica, postoje i oni koji su ih pokušali oprati, ali nikada to nije bilo dovoljno dobro. Svakih petnaestak tjedana namakanje i pranje sapunom u najmanju ruku je polovičan posao. Stoga smo posegnuli za ovim trikom kozmetičarki koji vrlo jednostavno i brzo vraća u život umrljane spužvice.

Uzmite spužvicu ili spužvice, isperite ih, stavite u posudu s vodom s tekućim sapunom i zatim ih stavite u mikrovalnu na minutu. Vjerujte bit ćete iznenađeni konačnim rezultatom. Spužvice izgledaju super čisto, oduševit će vas i kad vidite originalnu boju.

image
/SHUTTERSTOCK

Kozmetičari preporučuju ono što već svi znamo: trebali biste spužvice očistiti nakon svake uporabe, osobito ako imate akne, jer se mogu razmnožiti bakterije. I sada kada znate koliko e to lako, nadamo se da ćete to činiti češće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 11:39