SUPER IDEJA

Mrvice na nezgodnim mjestima? Pronašli smo odlično rješenje i za taj problem

 MYKEYRUNA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Postoje lakši načini uklanjanja mrvica koje su zapele na nezgodnim mjestima, a ne radi se o usisavaču

Znate sve one mrvice koje se nekim čudom skupljaju svugdje, ali baš svugdje? Teško je za povjerovati, ali nekako pronađu svoje mjesto gdje god žele. Možete ih naći u unutrašnjosti vaše pećnice, u tosteru, u naborima između plamenika i ploče, u sitnim prostorima između limenog okvira i površine štednjaka, između kuhinjskih elementa, a ponekad čak i u hladnjaku.

image
MYKEYRUNA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Ponekad su baš dosadne, a još napornije kada ih moramo vaditi iz svih tih utora. Ako ih čistite kao što čistite ostatak kuhinje, napravit ćete više nereda nego što je potrebno. Vidite, većina nas obično čisti kuhinjske površine nekom vrstom mokre krpe, ali ta krpa brzo postane odurno prljava, a onda na kraju dobijete mrvice nalijepljene na navedenu krpu, a ponekad te mrvice također padnu s krpe i na pod ili natrag na površinu koju čistite. Pa ih onda morate čistiti dva puta! I dok smo veliki ljubitelji usisavanja mrvica (posebno u pećnici i oko nje), znamo da možda ne želite izvlačiti usisavač svaki put kad trebate očistiti mrvicu. Donosimo vam lakše rješenje – kist.

image
Sarah Crowley

Možete ga spremiti u ladicu za posuđe i lako ga izvući kad vam zatreba. Jednostavno očetkajte mrvice s uglova uređaja pravo u ruku. Upotrijebite široki kist (poput onoga kojeg biste koristili za bojanje zidova) ili mali kist (poput onoga kojeg biste mogli upotrijebiti za umjetničku sliku) - ili oboje ako želite imati više mogućnosti.

image
Sarah Crowley

Bonus: Smatramo da je nekako smirujuće „mesti” površine improviziranom mini metlom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:30