Brzo i učinkovito

Muči vas ustajali miris u domu kojeg se nikako ne možete riješiti? Probajte ovo, isplatit će vam se

 /SHUTTERSTOCK

Je li vam se ikada dogodilo da uđete u svoj stan ili kuću nakon napornog radnog dana i "zapljusne" vas neugodan miris? Sigurni smo da se većini to dogodilo bar jednom. Takav miris može se poboljašti otvaranjem prozora i vrata, ali to nije dugoročno rješenje jer se nakon nekoliko sati opet vraća isti, neugodan miris. Što napraviti? Donosimo neke trikove s kojima ćete se lako riješiti zagušljivog, pljesnivog mirisa iz svog doma. Provjereno!

Neugodan miris može biti posljedica starih stvari koje imate u domu. Isto tako, ustajao miris može se pojaviti i na mjestima gdje je u prostoru vlaga. Plijesan koja se tada stvara lako se širi po cijeloj kući i zato se neugodan miris osjeti posvuda.

image
/SHUTTERSTOCK

Zato, ako primijetite i najmanju mrljicu plijesni, odmah je očistite jer ćete jedino tako spriječiti daljnje širenje. Sva ta mjesta možete poprskati prirodnim pripravkom koji ćete sami napraviti u samo nekoliko minuta, a od kojeg će sve površine, ormari, kupaonice, kuhinje mirisati kao da ste ih upravo kupili i donijeli iz dućana.

Što vam treba? Bočica s raspršivačem, malo octa, sode bikarbone i eterično ulje eukaliptusa. U bočici pomiješajte litru vode, pola žličice sode bikarbone, 2 žlice octa i nekoliko kapi eteričnog ulja pa stavite na raspršivač i samo pošpricajte. Biti ćete iznenađeni odličnim rezultatima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 20:54