Korak po korak

Najbolja rješenja za spremanje zimske odjeće. Ovako se to pravilno radi!

 The container store
Uskoro će ledeno-hladni dani biti davna prošlost, baš kao i naši veliki pufasti kaput koje nećemo nositi do sljedeće zime

Iako volimo dobru zimsku garderobu koja je otporna na niske temperature, istina je da može zauzeti gomilu prostora u našem ormaru (koji potajno planiramo ispuniti tonama slatke ljetne odjeće) kada je ne nosimo. To znači da je vrijeme da pronađete prava rješenja za pohranjivanje rukavica, šalova, džempera i kaputa. U nastavku donosimo načine za spremanje svih stvari za zimu koje vam uskoro možda neće trebati.

image
GRIGVOVAN/SHUTTERSTOCK

1. OČISTITE SVOJ ORMAR

Vaš prvi korak je raspremiti zimsku garderobu. Ostavite po strani zimske stilove koje jednostavno više ne nosite kako biste si olakšali posao oko spremanja svega za sezonu. Ali nemojte odjeću samo baciti u stranu da budu zaboravljena; možete prodati ili donirati te predmete kako bi netko tko ih stvarno treba mogao uživati u njima! Ako vidite budućnost u određenim predmetima, gledajte prema održivoj preradi starih džempera, šalova ili majica u nešto jedinstveno.

image
SAC/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

2. OPERITE I OČISTITE

Zatim ćete htjeti oprati i očistiti predmete zimske garderobe koje planirate zadržati za sljedeću sezonu. To osigurava da se u vaše stvari neće infiltrirati moljci ili drugi štetnici u skladištu. Dajte prednost pranju odjeće osnovnim deterdžentom bez mirisa. Tako štetočine neće biti privučene vašim predmetima, a plus ćete znati da će vaša omiljena jakna biti spremna za nošenje! Ako spremate osjetljivije predmete, najbolje je slijediti upute za pranje koje se nalaze na etiketama. Zimske cipele i čizme treba dobro obrisati krpom.

image
MARDER, HOLLY/LIVING4MEDIA

3. INVESTIRAJTE U ALATE

Zatim uložite u organizacijske alate. Vjerojatno ćete znati gdje će vaše neiskorištene zimske stvari biti pohranjene prije nego što potražite rješenja. Bilo ispod kreveta, na tavanu ili u garaži, postoji mnogo alata koji će vam pomoći! Imajte na umu da odjeća za različite uvjete zahtijeva različita rješenja za pohranu. Osjetljiviji komadi mogu se zamotati u svileni papir kako bi se spriječilo trošenje, kidanje i zapinjanje. Za izdržljivije komade koje imate pri ruci, prihvatljivo je lijepo ih složiti ili spremiti u vrećicu za odjeću.

NAJBOLJA RJEŠENJA ZA SPREMANJE ZIMSKE ODJEĆE

image
Bed, bath and beyond

TORBE ZA ODJEĆU

Ova torba za odjeću osigurava vam dovoljno prostora za spremanje glomaznijih zimskih predmeta. Čak ima i dodatne police s unutarnje strane za pohranu manjih stvari.

image
The container store

KUTIJE ZA POHRANU

Prozirne, zapečaćene plastične kutije otporne na vremenske uvjete poput ove izvrsne su za pregled onoga što je unutra. Tako ćete znati što ste pohranili, nekoliko mjeseci kasnije.

VREĆICE ZA VAKUUMIRANJE

Vrećice za vakuumiranje spas su kada se radi o većim, glomaznijim odjevnim predmetima. Čine skladištenje iznimno lakim i bezbrižnim. Ove torbe možete pohraniti ispod kreveta ili u garaži i znajte da su vaše stvari sigurne od vremenskih nepogoda.

image
The container store

SPREMITE KUTIJE ISPOD KREVETA

Zaboravite "daleko od očiju, daleko od uma" s ovim kotrljajućim spremnicima ispod kreveta. Lako im se pristupa kada trebate uzeti pulover za prohladne dane, a uz to ovo rješenje održava vaš prostor urednim i izvan sezone.

image
Amazon

VJEŠALICE ZA ODJEĆU

Čvršće vješalice super će pristajati onim teškim kaputima.

image
MAKIDOTVN/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

RJEŠENJA PROTIV MOLJACA

Objesite netoksične vrećice i zaštite od moljaca pored svojih vrijednih predmeta kako biste bili sigurni da ih neće uništiti.

image
The container store

KALUPI ZA CIPELE I ČIZME

Upotrijebite kalupe za umetanje u cipele i čizme kako se ne bi zgnječile tijekom skladištenja. Čak vam i stare zgužvane novine ili rolne papirnatih ručnika poslužiti!

image
Uline

STALAK ZA ODJEĆU

Dodatni regal (stalak za odjeću) može pružiti dodatni prostor za vaše pohranjene predmete, ako nemate drugo mjesto.

image
JALAG/SZCZEPANIAK, OLAF/LIVING4MEDIA

JOŠ SAVJETA ZA SPREMANJE ZIMSKE ODJEĆE

Savladajte umjetnost savijanja. Kako biste zadržali kvalitetu predmeta, nemojte ih samo gužvati ili bacati u kutiju za pohranu. Idealno bi bilo da ono što spremate bude pravilno posloženo s obzirom na to da ćete te stvari ponovno nositi!

Budite domišljati. Ako vam nedostaje resursa i prostora, možete koristiti prazne kofere ili druge kutije koje možda imate pri ruci za pohranjivanje stvari.

Definirajte što kamo ide. Veće kapute, skijašku opremu i glomazne predmete najbolje je čuvati u vakuumskim vrećicama ili na vješalicama u vrećicama za odjeću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. ožujak 2024 15:10