DVIJE CAKE ZA ODŠTOPAVANJE WC-A

Najgori posao u kupaonici zapravo se vrlo jednostavano rješava. Evo kako!

 

Imate li već svoj provjeren način odštopavanja WC školjke ili svaki put kada vam se ovo dogodi pretražujete bespuća interneta u potrazi za najjednostavnijim i najčišćim rješenjem? Odštopavanje WC školjke vjerojatno je najprljaviji i najgori posao u kupaonici koji možete zamisliti (i odraditi). Međutim, to ne mora biti tako. Zapravo je vrlo jednostavno jednom kada znate što učiniti prije nego što krenete s odštopavanjem i koje sve načine odštopavanja imate na raspolaganju.

Imajte svu potrebnu opremu na jednom mjestu

Ovaj posao želite obaviti što prije. Stoga držite na jednom mjestu svu potrebnu opremu kako bi vam, doslovno, u slučaju nužde bila pri ruci. Ono što trebate je guma za odštopavanje odvoda, gumene rukavice, stare novine, deterdžent za suđe, vruća voda, vješalica od žice, otvoreni prozori.

Provjerite gdje je točno nastao problem

Prvo podignite poklopac za odvod da vidite je li pun vode. Ako je, znači da je blokada u cijevi. Ako odvod nije prepun vode, onda se vjerojatno radi o blokadi između WC školjke i cijevi ili unutar same WC školjke. Ako je problem u odvodu vjerojatno ćete morati pozvati majstora. Međutim, ako nije, ovo ćete u većini slučajeva moći riješiti samostalno. U nastavku vam donosimo načine za odštopavanje WC školjke.

1. Guma za odštopavanje i vješalica od žice

Zasigurno prvo posežete za gumom za odštopavanje odvoda. Kako biste locirali gdje se nalazi blokada, savjetujemo vam da prvo uzmete tanku žičanu vješalicu te je oblikujete u jednu ravnu žicu sa zaobljenim krajem. Takvu vješalicu oprezno stavite u WC školjku i lagano ispitajte gdje se točno nalazi blokada. Zatim u WC školjku ulijte vruću vodu i krenite polako odštopavati s gumom.

2. Deterdžent za suđe i vruća voda

Ako blokada nije velika, možete jednostavno u WC školjku uliti jednu šalicu deterdženta za suđe. Zatim u kantu natočite vruću vodu te je ulijte u WC školjku do vrha. Poklopite školjku i ostavite tako pola sata. Na taj će način blokada u cijevi omekšati i moći ćete je jednostavnije ukloniti gumom za odštopavanje ili čak samim puštanjem vode.

Na kraju temeljito očistite svoju WC školjku u tri jednostavna koraka.

Izvor: idealhome.co.uk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 22:53