SAVJETI ZA OPREMANJE DOMA

Najljepše ideje za uređenje vašeg hodnika

 Instagram/elgranconstructor
Evo kako brzo, jednostavno i jeftino preurediti hodnik te ga učiniti predivnim mjestom u vašem domu!

Sigurno se slažete s nama da je prvi dojam uvijek vrlo važan, a nerijetko i presudan. U slučaju opremanja doma, hodnik je prostorija u koju prvu ulazimo te kao takva treba ostaviti dobar dojam, kako na nas stanare, tako i na naše goste. Osim što hodnik mora stilom odgovarati ostatku životnog prostora i na neki način vizualno povezivati sve prostorije, često već pri samom ulasku u stan daje naslutiti kako izgleda ostatak interijera.

Kako bismo vam pomogli pri uređenju hodnika, donosimo vam najljepše ideje i savjete za njegovo opremanje. U nastavku pogledajte na koje sve načine možete ukrasiti vaš prostor u hodniku te tako stvoriti prvi dojam za pamćenje.

1. Tepih

Tepih je jedan od zanimljivih detalja, odnosno dekoracija koja će odlično pristajati vašem hodniku. S obzirom na to koji stil prevladava u vašem hodniku, na takav način birajte i tepih. Uvijek računajte na to da je u svakom prostoru 'manje više', što znači da ne biste smjeli pretjerivati s bojama i teksturama.

2. Biljke

Ukrasne biljke uvijek daju poseban štih svakoj prostoriji, pa tako ni vaš hodnik ne bi smio biti nikakva iznimka. Ovdje uistinu imate velik izbor pa tako možete birati između različitih biljnih vrsta, a među najpopularnijima su zasigurno fikusi. Nije ih teško uzgajati i održavati, a savršeno pristaju, kako malim, tako i većim hodnicima.

3. Tapete na zidovima

Tapete su često jednostavno i idealno rješenje za ukrašavanje zidova. Nije ih nimalo zahtjevno postavljati, a raznolikošću različitih motiva i detalja mogu u potpunosti transformirati svaki zid. Osim toga, vaš hodnik tako neće izgledati jednolično i sterilno, već će privlačiti poglede.

4. Umjetnine na zidu

Ah, te divne slike! Sve vrste umjetnina na zidu u potpunosti će transformirati vaš hodnik te ga iz 'običnog' pretvoriti u divno mjesto koje se razlikuje od ostatka vašeg doma. Ovdje uistinu možete eksperimentirati pa tako na zidove postaviti slike ili fotografije u raznobojnim šarenim okvirima što će dodatno pridonijeti vizualnom doživljaju.

5. Ogledalo

Ogledalo u hodniku nema samo praktičnu funkciju, već može biti i savršena dekoracija. Možete se odlučiti za ogledalo sa zanimljivim okvirom u zlatnoj ili srebrnoj boji koja je trenutno jedan od glavnih trendova na društvenim mrežama. Ako želite dodatno 'osvježiti' svoj hodnik, okvir ogledala možete ukrasiti božićnim lampicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 17:46