PROMJENE KOJE ČINE RAZLIKU

Najvažniji feng shui trikovi za uređenje dnevne sobe

Feng shui moćno je sredstvo u stvaranju mirne i skladne atmosfere u stambenom prostoru, a uz ove trikove i vi ju možete postići

Savjeti za uređenje prostora bazirani na feng shui tehnici pomoći će vam u postizanju boljeg raspoloženja kod kuće, a to je nešto čemu svi težimo. Zato smo za vas izdvojili najvažnije savjete u feng shui uređenju dnevnog boravka.

1. Riješite se nereda

Stručnjaci preporučuju da bi vaš dnevni boravak trebao biti uredan, organizirano uređen i čist jer je kao takav dobar temelj za feng shui. Možete zaboraviti na dobru atmosferu u interijeru ako je ona popraćena neredom, kaosom i gomilanjem suvišnih stvari u sobi.

2. Posvetite se dekoraciji dnevnog boravka

Veliku ulogu u feng shui uređenju interijera igraju dekorativni predmeti, odnosno svi ukrasi koji razbijaju monotoniju i jednoličan izgled vašeg doma. Nemojte zaboraviti dekorirati svoju dnevnu sobu jer sitnice poput slika, biljaka, elemenata na zidovima ili dekorativnog naslonjača čine veliku razliku.

3. Pobrinite se za svjetlost

Svjetlo je jedan od najvažnijih elemenata za poticanje feng shui energije u prostoru, a naročito u dnevnoj sobi. Zato se pobrinite da u vašoj sobi bude dovoljno prirodnog svjetla, zaboravite na tamne i masivne zavjese, radije 'ogolite' prozore. Također je važno voditi računa da pronađete ravnotežu u rasvjeti - 'manje je više' uvijek je tehnika koja se prakticira u poticanju životne energije u interijeru.

U slučaju da imate malo prozora u dnevnom boravku, zidove ukrasite ogledalima kako biste u prostor unijeli što više prirodnog svjetla, a odličan trik je i slojevita umjetna rasvjeta.

4. Odlučite se za svijetle boje

Tamne boje u dnevnom boravku velika su pogreška, posebno ako se radi o sobi manje kvadrature. Prema fengu shui tehnici uređenja interijera, za zidove u dnevnom boravku najbolje je odabrati svjetlije nijanse. U tom slučaju, savršeni su izbor bijela, siva, žuta ili bež boja.

5. Uključite različite dimenzije i teksture

Nisu samo boje zidova i namještaja važne kad je riječ o feng shuiju. Gotovo jednako veliku ulogu u svemu imaju i dimenzije, odnosno teksture namještaja koji biramo za dnevni boravak. Ovdje možete iskazati svu svoju kreativnost - izbor je samo na vama. Umjesto standardnih naslonjača i sofa, radije se odlučite za vrtni namještaj u dnevnoj sobi ili viseće ležaljke.

6. Stvorite (i zadržite) ravnotežu u prostoru

Feng shui veliki utjecaj duguje ravnoteži u prostoru. Da biste se ovom taktikom vodili i kod uređenja svoje dnevne sobe, važno je da stvorite balans u vašem domu. Ostavite dovoljno slobodnog prostora u sredini sobe, više se fokusirajte na kuteve prostorije. Glavni komad namještaja, u ovom slučaju to bi bio kauč, naslonite uz sam rub zida jer ćete tamo pronaći utočište.

7. Nemojte pretjerivati s ukrasima

Jedno od glavnih pravila ovog uređenja jest sljedeće - umjerenost prije svega. Nemojte pretjerivati s ukrasima u dnevnom boravku jer vaš dom ne bi smio biti pretrpan suvišnim stvarima. Odaberite nekoliko sitnica koje su vas prirasle srcu - suvenir s putovanja ili draga fotografija bit će sasvim dovoljni da razbiju sterilnost prostora, ali i dalje zadrže željeni feng shui ugođaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:24