MAME ZNAJU NAJBOLJE

Nakon što ste skuhali omiljeno povrće, ne bacajte vodu! Bit će korisno s njom oprati pločice

 /SHUTTERSTOCK
Carey Braling ispričala je svoj recept koji je vrlo učinkovit, isproban od strane mnogih korisnika na internetu i pokazao se dobrim

Jeste li čuli za revolucionarni trik Australke Carey Barling za čišćenje podnih pločica? U potrazi za prirodnim rješenjem, ova mama je pomoću jednostavnog i učinkovitog recepta pločice u svojoj kupaonici učinila čistima i, što je najvažnije, sjajnima. Štoviše, trik nas je zainteresirao jer je prirodan, bez upotrebe kemikalija.

image
/SHUTTERSTOCK

Čišćenje pločica u našem domu nikad nije lako, iako postoji mnogo pribora za čišćenje koji nam mogu olakšati život. Tim više što nam položaji koje koristimo često uzrokuju bolove u leđima, a rezultat nikada nije dovoljno zadovoljavajući. Carey Braling ispričala je svoj recept koji je vrlo učinkovit, isproban od strane mnogih korisnika na internetu i pokazao se dobrim. Pomalo nevjerojatan savjet za čišćenje poda od keramičkih pločica je voda od kuhanih krumpira! Koristite krpu, a ne četku s drškom. Nakon što ste skuhali krumpir, ne bacajte vodu. Bit će vrlo korisno s njom oprati pod. Možda zvuči malo čudno, ali škrob i minerali koji mu daju pomalo zrnast, bjelkast izgled izvrsni su za tretiranje mrlja na podu. Ostavite da odstoji nekoliko minuta prije nego što isperete vrućom čistom vodom, dobro ocijeđenom krpom

image
/SHUTTERSTOCK

Osim ovog neobičnog savjeta Australka se kune i u ovu mješavinu tri sastojka koji savršeno čiste pločice. Zahvaljujući ovoj mješavini 3 prirodna sastojka, nikada se više nećete razočarati, upravo suprotno.

Uzmite kantu za čišćenje i napunite ju vrućom vodom.

Dodati: 1 žlicu tekućeg sapuna;

1 žlica deterdženta za pranje posuđa;

1 žlica kristala sode

Kako oprati pločice bez ostavljanja tragova?

Koristite četku s drškom za temeljito ribanje. I da, važno je malo jače ribati prljavije dijelove. Osim što će vam pod zablistati, vježbate i mišiće ruku, nije loše, zar ne? Obrišite pod krpom i prirodno ga osušite na zraku otvaranjem prozora. Ispiranje je važno, ali i sušenje. Prozračite kuću nakon čišćenja, čak i ako klima to ne dopušta. Osim toga, prirodni proizvodi "nemaju ograničenja" u upotrebi, naprotiv, oni pridonose dugotrajnosti naših materijala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:23