PAMETNE I FUNKCIONALNE IDEJE

Naljepnice za organizaciju stvari u domu koje će vam spasiti život

Jeste li znali da vam označavanje naljepnicama može pojednostaviti život i napokon vratiti organiziranost u vaš dom? Pogledajte kako

Naljepnicama možete označiti sve što vam padne na pamet, od staklenki u kuhinji pa sve do ladica u spavaćoj sobi. Ne samo da će vam pomoći pri razvrstavanju stvari, također će odlično izgledati kao nesvakidašnja dekoraciija.

1. Police, posude i ladice u hladnjaku

Ako je vaš hladnjak premalen za sve vaše namirnice ili ih jednostavno imate previše, vrlo bi lako moglo doći do nereda i osjećaja pretrpanosti. Zato su odlično rješenje naljepnice kojima možete označiti dio hladnjaka namijenjen skladištenju povrća, voća ili mliječnih proizvoda.

Ne samo da ćete lakše pronalaziti namirnice koje su vam potrebne, također su manje šanse da će vam se nešto od kupljenih stvari u hladnjaku pokvariti.

2. Označavanje pribora za jelo

Zašto naljepnicama ne biste označili i pribor za jelo? Jednostavno napišite gdje se nalaze žlice, gdje vilice, a gdje noževi i tamo ih po tom principu ubuduće odlažite. Manje ćete vremena potrošiti tražeći pribor za jelo, a i sama ladica u kojoj ih držite izgledat će preglednije i organiziranije.

3. Naljepnice za označavanje staklenki sa začinima

Koliko vam se puta dogodilo da ste zabunom umjesto šećera u jelo stavili sol ili obrnuto? Sada staklenke za začine možete označiti odgovarajućim praktičnim naljepnicama na kojima jasno piše što se u kojoj posudici nalazi. Rješenje koje će vam u samo nekoliko trenutaka olakšati život i snalaženje po kuhinji.

4. Označavanje namirnica u ostavi

Ponekad toliko različitih stvari i namirnica držimo u ostavi da na neke od njih jednostavno zaboravimo. Kako vam se to više ne bi događalo, naljepnice možete staviti na police u ostavi i time izbjeći neugodnosti brzog traženja potrebnih namirnica.

5. Označavanje razdjelnika za papire i dokumente

Dokumenti, računi, vrijednosni papiri, ugovori i sve ostale važne stvari koje čuvate na jednom mjesto često se znaju pomiješati. Kako biste izbjegli daljnje neugodnosti ili eventualno gubljenje važnih papira i dokumenata, naljepnice možete staviti i na njihove razdjelnike.

Foto: Apartment Therapy/Joe Lingeman

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 02:55