Neobične metode koje pale

Namočite tamno rublje u omiljeno piće Hrvata i boja će biti kao nova

 /SHUTTERSTOCK

Jeste li ikada pokušali dodati obično pivo u svoje rublje? Ispostavilo se da je to izvrstan način da oživite boje. Evo što trebate napraviti.

Obično nakon nekoliko pranja lijepe svijetle boje izblijede, a vaša omiljena bluza ili zavjese više nisu tako ugodne oku kao na početku. Najveći problem su tamne i crne tkanine, kao i kada je odjeća jako svijetle ili neonske boje. Što je viša temperatura pranja, brže se oslobađamo boje zajedno s mrljama i prljavštinom, prenosi Krstarica.

Ispostavilo se da nam tu može pomoći obično pivo. To je sjajan način da posvijetlite blago izblijedjelu odjeću, ali je i odličan način da takvu odjeću zaštitite tijekom pranja.

image
/SHUTTERSTOCK

Ako vam je odjeća izgubila dio jarke boje i želite je osvježiti, samo joj pripremite pivsku kupku. Ulijte pivo u lavor i namočite odjeću nekoliko sati. Zatim odjeću isperite u vodi i operite kao i obično. Ovaj tretman trebao bi osvježiti boju tkanine. Najbolje je ispiranje pripremiti u omjeru 1:1, odnosno na svakih 0,5 l piva dodati istu količinu vode.

Dobro je koristiti ovu metodu s vremena na vrijeme kao sredstvo za sprječavanje blijeđenja. Izvrsna je alternativa skupim i kemijskim proizvodima iz trgovine. Pivo je također jedan od proizvoda koji prirodno potamnjuje boju pa je savršeno za njegu crne i tamnoplave odjeće. Pivska kupka jednom u dva mjeseca trebala bi biti dovoljna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2024 07:31