Čas posla

Napravite ovu atraktivnu dekoraciju i poželite dobrodošlicu dragim gostima ovih blagdana

 BERISLAVA PICEK/CROPIX
Saznajte kako napraviti dekorativni stup i stvoriti mjesto za sve čarobne fotouspomene u domu

Kreativka Tea Gligić (Instagram @tee_teeo) za sebe kaže da je ovisnica o “uradi sam” projektima, velika obožavateljica svakakvog alata i osoba koja mora i voli stvarati vlastitim rukama. DIY projekt koji vam predstavlja, ističe, bio joj je velika želja jer je svojem dvogodišnjaku htjela stvoriti lijepe fotografske uspomene na Božić, kakve i sama ima. Evo koraka!

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Potrebni materijal: kovani nosač za policu• okvir• natpis slike po želji• špaga, stup za drvenu ogradu• daska,• kukice za okvire,• šarafi i sprej u boji.

Od alata se koristi: metar/kutnik, pila, bušilica i pištolj za vruće ljepilo.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

1. Daske i stup izrežemo na mjere koje nam odgovaraju, ovisno o prostoru u koji želimo stup postaviti.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

2. Postolje je napravljeno od dvije daske izrezane u kvadrat, jedne veće i druge manje, te šarafom s donje strane učvršćene za stup. U manjem omjeru je isto napravljeno kao “kapica” na gornji dio stupa.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

3. Sve se zatim oboji crvenim sprejom koji je izvrsna opcija ako želite da se projekt brzo napravi jer je suh već za 10-15 minuta.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

4. Kovani nosač naopako bušite i na njega špagom objesite okvir s isprintanim natpisom “North Pole” na koji, pak, vrućim ljepilom sa stražnje strane korigirajte kukice za vješanje kako bi špaga bila ravna. Stup stavite u prostor kao dekorativni predmet koji obilježava stanicu Djeda Božićnjaka. Prema želji, možete i ušarafiti kukicu za jutenu vreću u koju biste ubacivali pisma sa željama. Još samo da dođe Djedica i božićna čarolija može početi!

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 09:58