Uradi sam

Napravite sami božićne ukrase! Donosimo prirodne i predivne projekte za svaki ukus

 Unsplash
Od klasične izrade vijenaca do DIY božićnih ideja za ukrašavanje, ovdje postoji projekt za sve stilove i sve sposobnosti

Vrijeme je za malo domaćeg šarma i isprobavanje božićnih ideja koje možete napraviti samostalno uz ispijanje kuhanog vina i gledanje blagdanskih filmova. Ove godine svi želimo imati održiviji Božić i ne ispuniti svoj dom stvarima koje će neizbježno završiti na odlagalištu, tako da ćemo ove godine biti lukavi i izabrati domaći Božić koji neće samo izgledati lijepo i biti pun osobnosti, nego će biti daleko bolji i za okolinu.

Da bismo prakticirali ono što pripovijedamo, spojili smo sve zanate koje ćemo isprobati ove godine kako bismo vas nadahnuli da i vi postanete lukavi. Od klasične izrade vijenaca do DIY božićnih ideja za ukrašavanje, ovdje postoji projekt za sve stilove i sve sposobnosti.

image
Unsplash

1. ISPUNITE STROP PAPIRNATIM ZVJEZDICAMA

Staromodni papirnati ukrasi već su godinama božićni trend i popularnost im samo rast. Ekološki su prihvatljivi, ispunjeni nostalgijom i tako ih je jednostavno napraviti. Postoji mnogo DIY papirnatih dekoracija koje možete isprobati, od jednostavnih izrezanih snježnih pahuljica do origami zvijezda koje ispunjavaju strop, zidove ili prozore. Za koji god stil se odlučite, nikada nije previše, što je privlačnije od sobe pune papirnatih lanaca? Ili prekrasan prikaz snježnih pahulja koje vise iznad božićnog stola.

Zato se ubacite u blagdansko raspoloženje, sjedite s obitelji i samo s papirom i škarama krenite stvarati lijepe ukrase koje možete objesiti po cijeloj kući. I nemojte biti previše izbirljivi ako ne ispadnu savršeni, sve je to dio šarma.

image
Unsplash

2. NAPRAVITE VIJENAC KOJI ODGOVARA VAŠEM STILU

Izrada božićnog vijenca jedan je od naših omiljenih božićnih projekata iz prošlih vremena, a ako ga već prije niste radili, iznenađujuće je lako. Osim toga, još je lakše kada kupite već izrađenu podlogu od vrbe ili metala, ili prsten od mahovine. Tada sve što trebate učiniti je napuniti ga raskošnim zimzelenim lišćem, od kojih većinu možete pronaći u svom vrtu.

image
Unsplash

3. DIY LIJEPO BOŽIĆNO SREDIŠTE

Slično kao i vijenac, izrada božićnog središnjeg dijela često se može napraviti od lišća koje možete pronaći u blizini svoga doma. I stvarno možete biti kreativni, izraditi nešto što odražava vaš stil i odgovara atmosferi koju namjeravate stvoriti za svoj božićni stol, bilo da je to šik i minimalistički ili rustikalni u seoskom stilu.

Postoji mnogo načina da napravite središnji dio, ali stvarno jednostavan način je da vazu ispunite natopljenom cvjetnom pjenom, a zatim počnete s nekim zimzelenim komadima poput jele kako biste prikrili pjenu. Dodajte vitice bršljana kako bi prelijevale preko ruba vaze. Zatim ubacite grančice božikovine za dodatnu teksturu i kontrast s njihovim lijepim voštanim listovima i bobice za boju. Ovako nešto možete stvoriti za nekoliko minuta, samo budite kreativni i igrajte se sa svojim aranžmanom dok ne izgleda puno i svečano. A možete napraviti kolekciju njih kako biste ih postavili duž cijelog vašeg stola za stvarno zapanjujući središnji dio.

image
Unsplash

4. NAPRAVITE VLASTITI OMOT ZA DAR

Zar vas ovo ne vraća u djetinjstvo? Možda mislite da je stvaranje vlastitog originalnog papira za omatanje božićni zanat za djecu, ali vjerujte ovo može biti beskrajno elegantno i možete postići neke stvarno učinkovite, čak i šik rezultate. To je lijep i stvarno jednostavan način da napravite vlastiti papir za zamatanje, koristeći samo smeđi papir kao podlogu. Održiv i sladak.

Ako još niste koristili ovu drevnu metodu tiska, to je vrlo lijepa umjetnost za koju su potrebne godine prakse. Naravno, šalimo se, samo si nabavite krumpir, prepolovite ga i nacrtajte svoj dizajn na krumpiru i izrežite ga. Zatim kistom prekrijte oblik bojom koju želite (bijela izgleda lijepo na smeđem papiru) i jednostavno je prislonite na papir. Opet, ne brinite ako izgleda malo neuredno, izgledat će sjajno nakon što dodate nekoliko vrpci i sve ih nagomilate ispod stabla.

image
Unsplash

5. OSUŠITE NARANČE ZA VIJENCE

Osušene naranče su tako svestran ukras, lijepo izgledaju samo viseći na granama božićnog drvca, nanizane da naprave vijenac ili pričvršćene u vijenac. I njih je tako jednostavno napraviti i ispuniti kuću najljepšim svečanim mirisom. Da biste napravili sušene naranče, zagrijte pećnicu na 140C/120C, a zatim obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Naranče narežite na ploške od oko 2 cm i rasporedite ih. Pecite 45 minuta do 1 sat. Ostavite ih da se ohlade i onda ih koristite kako želite!

image
Unsplash

6. UKRASITE SVOJ STOL JEDNOSTAVNIM, ALI UČINKOVITIJIM DIY DEKOROM

Ukrasi koji lebde iznad božićnog stola doista ga podižu na veću razinu, dodajući nešto čarobnije od klasičnog središnjeg elementa. I iako mogu izgledati nevjerojatno impresivno, mogu se iznenađujuće lako napraviti. Jednostavno pronađite granu koja odgovara veličini vašeg stola i nije previše teška jer će morati visjeti sa stropa. Zatim na granu pričvrstite ukrase po svom izboru, što može biti bilo što, od kuglica na prozirnoj žici i papirnatih ukrasa, do vitica bršljana ili osušenih vijenaca naranče i zelenila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 05:18