Zaboravljeni trik

Naše bake su uvijek sipale ovo u perilicu. Kada isprobate, nećete prestati to raditi!

 /SHUTTERSTOCK

Ideja o dodavanju crnog papra u perilicu rublja zvuči prilično bizarno, ali ovo je zapravo genijalan trik koji vrijedi isprobati. Svatko od nas se u životu suočio sa situacijom da nova majica ili džemper izgubi boju nakon samo mjesec dana. Isti je slučaj i s crnim trapericama i hlačama - one često već nakon tri pranja postanu isprane i posive. Za sve to idealno je rješenje - papar, prenosi Espreso.

Možda ste čak kupili skupi deterdžent koji sprječava izblijeđivanje odjeće te čuva njezinu boju. No, ako ne ide ili samo želite uštedjeti, isprobajte jednostavan i jeftin trik s paprom.

image
/SHUTTERSTOCK

Papar će zapravo djelovati poput laganog brusnog papira, uklanjajući ostatke pudera s vaše odjeće, što je prvi razlog blijeđenja boja. Lako je. Samo dodajte žličicu crnog papra u perilicu rublja, uz deterdžent za pranje koji inače koristite, i recite zbogom opranoj odjeći!

image
/SHUTTERSTOCK

Papar nanesite na odjeću u tamnim bojama poput crne, tamnoplave, sive, bordo, tamnozelene, tamnoplave i smeđe, a ako se bojite eksperimentirati, isprobajte kako ovaj trik prvo djeluje na starim stvarima kako biste bili sigurni da djeluje.

Također, papar pomaže u uklanjanju nekih tvrdokornih mrlja s odjeće poput mrlja od hrane ili trave, ali i čini rublje mekšim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:46