Trebali su vam reći

Ne bacajte papirnate vrećice za usisavač! Nisu jednokratne, ovako ih možete iskoristiti ponovo

Instagram @buldoza
Sve papirnate vrećice za usisavač se prodaju pod oznakom da su jednokratne, ali to zapravo nije istina

Danas je moguće skoro sve reciklirati. Nebrojeno puta smo se susreli s iznenađujućim savjetima i trkovima kako nečemu dati novi život ili ga jednostavno samo ponovno iskoristiti na drugačiji način. Počevši od raznih ambalaža pa sve do prehrambenih proizvoda. Ovom prilikom smo naišli na jedan jako zanimljiv podatak vezan za reciklažu vrećice za usisavač. Naime, sve papirnate vrećice za usisavač se prodaju pod oznakom da su jednokratne, odnosno nakon što se napune mogu se baciti, ali to nije istina.

image
FAMILY HANDYMAN


Ukratko, vrećica za usisavač je zapravo višekratna. Donji kraj vrećice obično je preklopljen nekoliko puta i zalijepljen. Pogledajte sami ako nam ne vjerujete! Priznajemo, i mi smo se morali uvjeriti vlastitim očima. Da biste vrećicu ponovo koristili, odmotajte njezin kraj, pazeći da je ne pokidate, a zatim ispraznite sadržaj u smeće.

image
FAMILY HANDYMAN

Preklopite kraj i spojite ga natrag. Možete ga jednostavno ponovno spojiti klamericom ili običnim ljepilom. Ovaj savjet definitivno zaslužuje nagradu u svijetu uštede, a možete ga uvijek koristiti kada ste u stisci s vremenom ili novcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 14:28