U TRENU

Ne bacajte stare drvene ljestve, u samo par koraka dajte im novu super namjenu

 Fab from Drab
Donosimo jedan otkačenI projekt gdje su dosjetljivi kreativci transformirali ljestve u viseći stalak za vješanje odjeće

Vjerujemo da ste se već susreli s različitim oblicima drvenih ljestvi u domovima koje sada imaju drugu namjenu, služe za vješanje ručnika u kupaonicama, odjeće u spavaćim sobama, a ponekad kao i stalak za rasvjetna tijela. Moramo priznati da je ovo jedan poprilično neobičan trend, ali smo ga s vremenom i mi zavoljeli. Takve gotove ljestve u salonima namještaja koštaju i po nekoliko stotina kuna pa nije čudno da su se pojavili razni „uradi sam” projekti koji prenamijenjuju odbačene drvene ljestve u ovaj simpatični dodatak domu. Danas vam donosimo jedan takav otkačenI projekt gdje su dosjetljivi kreativci transformirali ljestve u viseći stalak za vješanje odjeće. Stalak je idealan u hodniku ili spavaćoj sobi te koristan je za održavanje svega urednim.

image
Fab from Drab

Evo što vam je potrebno da sami napravite ovaj stalak:

1. stare soboslikarske ljestve,

2. 2-3 drvena nosača za police

3. brusilica za brusni papir (ili grubi brusni papir)

4. mat emajl na bazi vode

5. četka

6. svrdlo s vrhovima za drvo i zid,

7. 4-6 dilatacijskih tipli

8. odvijač,

9. 4 -6 vijaka

image
Fab from Drab

Za početak dobro izbrusite stare ljestve te uklonite boju u potpunosti uz pomoć brusilice ili brusnog papira. Zatim nanesite novu boju koja će se idealno uklopiti u dizajn vašeg doma i pustite da se u potpunosti osuši, ovisno koju boju koristite to će utjecati na period sušenja. Nakon što se boja osušila vrijeme je za montiranje ljestvi na zid.

Bušilicom probušite rupe – u ovom primjeru izbušena je samo po jedna rupa na svaku prečku, u različitim položajima, ali vi možete napraviti i više od jedne, ovisno o težini ljestava. Zatim pričvrstite zidne nosače (2 ili 3, ovisno o duljini ljestava) koristeći odgovarajuće tiple i vijke ovisno o vrsti zida, veličini ljestava i težini koju će morati podnijeti. Nakon što ste odabrali odgovarajući vrh i tiple, napravite rupe, umetnite tiple, pričvrstite nosače odgovarajućim vijcima na tiplu, pomoću odvijača te postavite ljestve na nosače

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:15