Recikliranje je in

Ne bacajte stari plastični bor! Napravite ovu božićnu senzaciju u tri koraka

 Privatni arhiv
Što sve lijepo Tea Gligić još radi, možete pogledati na njezinu Instagram profilu @tee_teeo.

Kreativka Tea Gligić za sebe kaže da je "curka iz susjedstva" ili, konkretnije rečeno, "mama iz susjedstva" koja voli alat i "uradi sam" projekte. Jedan od takvih zanimljivih projekata je i ovaj prigodni, božićni. O čemu je riječ? Tea je, naime, napravila svojevrsnu reciklažu 20 godina starog plastičnog bora i podarila mu novo, svježije i svečanije ruho. U nastavku vam opisuje što je sve pritom koristila i koje je akcije poduzimala.

image
Privatni arhiv

POTREBAN MATERIJAL: stari bor, deblja grana koja služi kao deblo (u ovom je slučaju korištena orahova oguljena - može biti i s korom), snijeg u spreju, daska kao postolje, lampice i ukrasi prema želji.

POTREBAN ALAT: aku odvijač/bušilica i šarafi. Za minijaturu je korišten pištolj za ljepilo.

image
Privatni arhiv

POSTUPAK:

1. Drvenu dasku ušarafiti u deblju granu kako biste dobili postolje.

image
Privatni arhiv

2. Stari bor rastaviti na grane koje, ako imaju žicu, treba omotati oko drvene grane koja imitira deblo. Namotavati grane od polovice do kraja debla, a na vrhu debla izbušiti utor (kao za deblji šaraf) bušilicom na koji se napikne vrh plastičnog bora.

image
Privatni arhiv

Sve grane usmjeriti prema dolje za ovaj efekt cedra. Na kraju poprskati snijegom u spreju i dodati ukrase prema želji. Dajte mašti na volju.

image
Privatni arhiv

3. Za mali bor izrada je jednostavnija jer su se sve male grančice lijepile ljepilom oko štapa. Visinu, naravno, odaberite prema izboru, mogućnostima i željama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 04:33