Trikovi koji pale

NE BACAJTE VREĆICE SA SILIKA-GELOM! Nećete vjerovati koliko su korisne

Koliko vam se puta dogodilo da ste nakon kupnje novih cipela, komada elektronike i sličnih predmeta koji dolaze zapakirani u kutije u smeće bacili male vrećice prepune silikonskih kuglica jer ste smatrali da nema potrebe čuvati ih? Možda se čini kao beznačajna sitnica, ali upravo ta vrećica može vam pomoći održati vaše kućanstvo suho i mirisno.

Ne samo da pomoći tih vrećica možete očuvati svježinu vaših pospremljenih cipela nego njima možete zaštititi i brojne druge stvari! Silika-gel je vrlo djelotvorno sredstvo za upijanje vlage i idealno je za isušivanje, a budući da nije toksičan možete ga bez ustručavanja koristiti u kućanstvu na brojne načine. Jedino na što morate pripaziti jest da ne dođu u ruke male djece zbog njegovih sitnih dijelova. Pogledajte u kratkom videu koji slijedi nekoliko izvrsnih savjeta kako primijeniti vrećice sa silika-gelom, a dodatne korisne primjene možete pročitati u nastavku!

Za što sve možete iskoristiti vrećice silika-gela

Stavite ih u torbu za teretanu - spriječit će rast i razvoj bakterija i plijesni te će vam pomoći pri uklanjanju neugodnih mirisa.

Telefon vam se smočio? Stavite ga u posudu s puno silika-gel vrećica i izvući će vlagu iz vašeg mobitela bolje od riže.

Sačuvajte stare fotografije! U kutiju u kojoj čuvate stare fotografije ubacite nekoliko vrećica i spriječit će sljepljivanje fotografija i usporiti njihovo prirodno propadanje.

Vrećice silika-gela mogu vam poslužiti za brzinsko odmagljivanje automobilskog vjetrobrana kako biste mogli što prije krenuti svojim putem.

Produžite život svojim britvicama tako što ćete ih smjestiti u posudu s nekoliko ovakvih vrećica. Time ćete spriječiti njihovo preuranjeno hrđanje.

Ako želite brže osušiti cvijeće, zatvorite ga u plastičnu posudu s nekoliko vrećica silika-gela i znatno ćete ubrzati proces isušivanja vlage.

Srebrni nakit pospremite u plastične vrećice koje se mogu zatvoriti, a dodavanjem silika-gela spriječit ćete njegovo tamnjenje.

Zaštitite fotografsku opremu koju ne koristite od vlage i mogućeg oštećenja upravo pomoću silika-gela!

Stare knjige i časopise koji su vam posebno dragi na isti način kao i fotografije možete zaštititi od propadanja.

Budući da nije toksičan, ovaj gel možete iskoristiti i kako biste od vlage zaštitili hranu poput sušenih ljutih papričica ili rajčica.

Smrad cipela s lakoćom možete ukloniti tako što ćete u cipele smjestiti ove vrećice i zatvoriti ih zajedno u veću plastičnu vrećicu zatvorenu gumicom.

Miris vlage koji je česta pojava prilikom dugih putovanja, pogotovo na egzotičnim destinacijama, možete uspješno spriječiti ovim jednostavnim vrećicama.

Izvor: Business Insider

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. ožujak 2024 00:33