ODLIČAN POMAGAČ

Ne bacajte vrećice silika gela! Oduševit ćete se koliko mogu biti korisne u raznim namjenama

 /SHUTTERSTOCK

Još uvijek bacate one male vrećice što dolaze u skoro svim proizvodima? – Reći ćemo vam zašto ubuduće to ne bi trebali raditi.

Svi smo imali silika gel u rukama. Ove male vrećice obično se nalaze u pakiranju odjeće, torbi ili elektroničkih predmeta koje smo upravo kupili. Pomažu u uklanjanju vlage. Većina ljudi baca ove male vrećice ravno u kantu za smeće, ali to ne biste trebali činiti ubuduće. Jer postoje neke stvari koje možete raditi s njima.

Ako se vaš mobitel smoči ili ovlaži, samo ga stavite u posudu s nekoliko paketića silikagela i ponovno će se osušiti.

Kako biste spriječili hrđanje vašeg alata, trebali biste držati nekoliko paketića silikagela u kutiji s alatom.Isto vrijedi i za vaš pribor za jelo. Stavite nekoliko vrećica u ladicu u kojoj držite pribor za jelo.

Također možete držati nekoliko vrećica u svojoj sportskoj torbi. Upijaju vlagu iz sportske odjeće, što bi trebalo ublažiti neugodne mirise.

Također uvijek možete staviti nekoliko vrećica u ormar kako biste uklonili bilo kakav miris s odjeće.

U idealnom slučaju, stare fotografije ili dokumenti ne bi smjeli biti vlažni kako se na njima ne bi pojavila plijesan. U tu svrhu stavite nekoliko vrećica između fotografija ili dokumenata.

Mokre cipele i neugodan miris? Problem! Ovdje također možete staviti nekoliko vrećica silikagela unutra da upiju vlagu.

Također možete ukloniti vlagu iz vrećica i ponovno ih koristiti uvijek iznova. Stavite ih na lim za pečenje, zagrijte pećnicu na oko 100 °C i ostavite ih 30 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 15:54