Ne tražite dalje

Ne znate kako počistiti prljav kut zida u hodniku pokraj ulaznih vrata? Ovo je isprobana metoda

 Living4media
Predlagali su vam da stavite pleksiglas, ali čuli ste oprečna mišljenja o tome?

Razmišljali ste i o nekoj perivoj boji s obzirom na to da imate psa i dvoje male djece? Voljeli biste urediti hodnik da bude u skladu s ostatkom kuće (bijelo, crno, bež, sivo, drvo, inoks, mutno staklo)?

Probajte varijantu premaza latex bojama. One su u pravom smislu riječi perive i doslovno ih možete mokrom krpom oprati, a da pri tome boja ne izgubi ton. Moj prijedlog je “Caparol latex” ili “Jupol latex”, možete ga tonirati u svim bojama iz ton karte.

image
ANDRESR/GETTY IMAGES

Podlogu prije bojanja latexom morate obavezno premazati impregnacijom (“caparollf” ili “jub akril emulzija”). Naveli ste da imate psa, a lateks boje nisu baš otporne na struganje (otporne su na habanje, ali ne i na grebanje), pa kao drugi prijedlog predlažemo da na taj kut zalijepite “lakobel staklo” debljine 4 mm.

Riječ je o staklu koje se često upotrebljava kao dekorativno staklo u kuhinjama između elemenata, a može se naručiti u puno boja, različitih ukrasa i fotografija. Bitno je kvalitetno pripremiti zid. Prijedlog: postojeću, bojanu površinu zida impregnirajte te armirajte staklenom mrežicom za interijer na način da je utopite u građevinsko ljepilo bijele boje. Tako pripremljenu podlogu ponovno impregnirajte i na nju zalijepite lakobe. Pratite upute proizvođača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 08:02