VRIJEDI PROBATI

Nećete vjerovati što se događa kada stavite vodicu za ispiranje usta u WC školjku. Rezultati će vas šokirati!

 /SHUTTERSTOCK

Tražite li savjete za osvježenje toaleta i uklanjanje neugodnih mirisa? Želite li svojoj kupaonici dati dašak svježine? Otkrivamo savjete i trikove ne samo za uklanjanje neugodnih mirisa iz WC-a, već i kako osigurati svjež i ugodan zrak u svojoj kupaonici.

Kako eliminirati neugodne mirise i osvježiti toalet vodicom za usta?

Mirisi koji dopiru iz kupaonice često su neugodni i intenzivni jer ova mala prostorija često nema prozor. Stoga je uklanjanje većine kupaonskih mirisa neophodan zadatak.

Trik s vodicom za ispiranje usta za parfimiranje toaleta

Vodica za usta savršeno dezinficira ne samo usta, već i razne površine. Dakle, vrijedi je imati u zalihi: jednu bočicu koristite za osobnu upotrebu, a drugu držite u kupaonskom ormariću za upotrebu u hitnim slučajevima, kao što je iznenadan posjet gostiju. Vodica za ispiranje usta čisti, osvježava i čak ubija bakterije! I sve to zahvaljujući alkoholu koji sadrži čitav niz sastojaka za čišćenje. Iako je to lijek koji obično koristimo za osvježavanje usta, možete ga koristiti i za osvježenje svoje toaletne školjke. Stavite malo te tekućine u zdjelu (oko 1/3) i ulijte u WC školjku. Provjerite jesu li svi kutovi i pukotine pokriveni. Zatim ostavite tekućinu da se namače pola sata. Nakon toga jednostavno izribajte unutrašnjost četkom i zatim isperite. Zahod će ponovno biti blistavo čist. Vodica za ispiranje usta stoga je idealna za čišćenje toaleta jer uklanja bakterije, ostatke i neugodne mirise.

image
/SHUTTERSTOCK

Kako prirodnim upijačima ukloniti neugodne mirise iz toaleta?

Mirisi u kupaonici često su prilično neugodni. Iako nedostatak higijene nije uvijek razlog, smrad, naravno, mora nestati.

Prekrijte miris WC-a prirodno, octom

Zbog svoje kiselosti, ocat je učinkovito sredstvo za čišćenje radnih ploča, pločica, umivaonika i WC-a. Upotreba octa za čišćenje zahoda nije novost. Ocat je netoksična i isplativa alternativa jakim kemikalijama za čišćenje koje mogu iritirati kožu i oči. S visokim, kiselim pH, ocat učinkovito uništava rast plijesni ispod ruba, otapa naslage kamenca i minerala i uklanja naslage prljavštine. Možete koristiti sam ocat ili ga pomiješati sa sodom bikarbonom ili boraksom za jače i učinkovitije rješenje.

Uklonite neugodan miris WC-a s limunom

Zbog neutralizirajućeg djelovanja na neugodne mirise, čišćenje i parfimiranje kupaonice limunom uvijek daje svježu aromu. Napravite mješavinu vode i limuna i dodajte je u kupaonicu nakon čišćenja uobičajenim proizvodima za čišćenje. To možete činiti nekoliko dana u tjednu kako biste održali taj svježi miris.

image
/SHUTTERSTOCK

Uklonite tvrdokorni miris sodom bikarbonom

Soda bikarbona nije samo odlična za pečenje kolača i torti. Riječ je o dobro poznatom višenamjenskom prirodnom osvježivaču zraka.

Prvo ulijte dvije žličice u zdjelicu ili vazu. Pazite da ga držite na mjestu gdje se neće prevrnuti ili smočiti. (Dodajte malo umjetnog cvijeća ili školjki za bolji izgled.)

Zatim dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja (limun, paprena metvica, lavanda itd.). Promijenite sodu bikarbonu svakih 30 dana kako biste održali dezodoraciju.

Pripremite sprej protiv neugodnih mirisa

Ako želite sami napraviti sprej protiv neugodnih mirisa, razmislite o sljedećem savjetu: trebat će vam jedna žlica alkohola, 40 kapi eteričnog ulja po izboru (limun, ružmarin, lavanda itd.), 1/3 šalice vode i aerosola. Nakon što ste sve pomiješali u bocu s raspršivačem, snažno je protresite i nekoliko puta pošpricajte smjesu u WC školjku. Loš miris će potpuno nestati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 19:36