čas posla

Neka nehrđajući čelik zablista uz pomoć ovog sastojka iz smočnice: Nekoliko kapi za blistav sjaj

 BLOODSTONE/GETTY IMAGES
Otisci prstiju ili tvrdokorne mrlje su najuočljiviji baš na predmetima i uređajima od nehrđajućeg čelika

Ako u svojoj kuhinji imate bilo koji aparat ili predmet od nehrđajućeg čelika (čak i samo mali toster), znate kako se lako mogu isprljati. Vjerujemo da ste probali razne načine kako ih uspješno očistiti pa ste vjerojatno u prošlosti koristili neku vrstu sredstva za čišćenje na bazi ulja ili čak dječjeg ulja. No jeste li ikad probali maslinovo ulje?

image
Unsplash

Istina je da to baš i nije jeftin pripravak, ali ne morate koristiti ono najskuplje idite na neku jeftiniju verziju. Ostava je prilično zgodno mjesto gdje uvijek možemo pronaći razna sredstva za čišćenje - u ovom slučaju se radi i proizvodu koji savršeno uklanja otiske prstiju i mrlja na vašem hladnjaku, mikrovalnoj pećnici ili vratima perilice posuđa od nehrđajućeg čelika.

image
Unsplash

Naravno, maslinovo ulje možete prestati koristiti kad god primijetite kako vaši uređaji od nehrđajućeg čelika gube svoj sjaj. Ali zašto ne biste imali jednu rutinu i te površine polirali svaki put kad otvorite novu bocu maslinovog ulja? Ako kuhate s maslinovim uljem nekoliko puta tjedno, vjerojatno zalihe radite mjesečno, a možda i češće, što je savršen razmak za dobro održavanje.

image
Joe Lingeman

Kao što smo i ranije napomenuli, za ovakve slučajeve je najbolje jeftino maslinovo ulje. Dodajte samo nekoliko kapi maslinovog ulja na čistu krpu od mikrovlakana. Zatim krpom utrljajte ulje na nehrđajući čelik u vodoravnim ili okomitim pokretima. Trljajte dok mrlje ne nestanu i tragovi ogrebotina ne budu uklonjeni. Za kraj, ispolirajte nehrđajući čelik i sa suhom krpom od mikrovlakana kako biste dobili savršeno čist i bistar nehrđajući čelik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:36