9 SAVJETA PROFESIONALACA

Neka vaša dnevna soba zablista

Foto: Nordic Design

Mali trkovi koji će učiniti veliku razliku u vašoj dnevnoj sobi

Donosimo vam nekoliko savjeta za uređenje dnevne sobe s kojima se redovito koriste dizajneri interijera. Trikove možete primijeniti na bilo koju prostoriju u vašem domu, čijim izgledom niste zadovoljni ili jednostavno želite neke promjene. Nefunkcionalan raspored namještaja, predimenzionirani komadi ili kombinacije boja i materijala koje jednostavno ne funkcioniraju u vašem domu, sve to može utjecati na to da krajnji rezultat ne izgleda onako kako ste zamislili.

 

Da bi vaša soba izgledala prostranije, pomaknite namještaj od zida. Linearno slaganje namještaja uza zid možda se čini praktično, ali uvelike utječe na izgled vaše dnevne sobe.

Foto: Apartment Therapy

Ako imate veći stolić u dnevnoj sobi, zamijenite ga manjim. Na taj ćete način imati više mjesta, a vaša će soba izgledati puno elegantnije. Želite li veći stolić, neka on radije bude nizak da bi sve skupa što bolje izgledalo.

Foto: Lovely Life

Prostor iza sofe iskoristite tako da dodate neku zanimljivu policu za knjige. Skladišnog prostora nikad dosta!

Foto: Domino

Za originalni izgled dnevne sobe kombinirajte stari i novi namještaj. Na taj ćete način izbjeći "konfekcijski" izgled prostorije te ćete pozitivno utjecati na vaš kućni budžet.

Foto: Metro Mode)

Uska zidna polica za slike odličan je odabir ako imate više slika koje želite izložiti. Često ih mijenjajte i na taj način pridonesite dinamičnom izgledu vaše dnevne sobe.

Foto: Domino

Ako želite da vaša soba izgledala elegantno i u kombinaciji s različitim komadima namještaja, koristite svijetlu podlogu. Bijeli zidovi ili oni pastelne nijanse odličan su odabir!

Foto: Lonny

Crna i zlatna boje su one koje imaju snažan efekt. Stoga, za one malo hrabrije, koristite ih ako želite wow efekt u svojoj dnevnoj sobi.

Foto: House to Home

Još jedan trik ako nemate dovoljno prostora, koristite niže komade namještaja da vaša dnevna soba ne bi izgledala pretrpano.

Foto: Desire to Inspire

Postavite svoju kolekciju slika na sredinu zida, neka se vide!

Izvor: apartmenttherapy

Izdvajamo

Iz drugih medija