KAKO LAKO

Neka vaše čaše zablistaju uz ovaj barmenski trik - i to potpuno besplatno

 /SHUTTERSTOCK

Ako vaše stakleno posuđe, koliko se god trudili, uvijek izgleda zamagljeno, ne možete se riješiti mrlja od kamenca ili ostataka omiljenih pića za to postoji vrlo jednostavno rješenje.

Iako se mnogi kunu u bijeli ocat kako bi se riješili tih tragova, čišćenje svake čaše prilično je naporno – pogotovo ako u kući borave gosti. Čak i oni s perilicom posuđa mogu se boriti s tvrdokornim mrljama od vode, jer nas tvrda voda proganja još dugo nakon završetka zabava.

Međutim, pronašli smo jedan ručni trik za postizanje čistoće čaša svaki put bez dodatnih kemikalija. Ovaj savjet koriste barmeni desetljećima i izvukao ih je kroz beskonačne smjene tijekom blagdanskog razdoblja.

@bundantco

Want super sparkly glassware for your next tipple?⁠ Try our quick trick to remove marks and smears with just a simple cotton tea towel. ✨

♬ i want it i got it - Official Sound Studio

Umjesto da ostavite čaše da se suše na zraku kao što biste to inače činili, morate ukloniti svu preostalu vlagu ako želite izbjeći mrlje od vode ili ostatke. Nakon što je pranje gotovo, jednostavno prijeđite čistom kuhinjskom krpom ili krpom od mikrovlakana preko stakla. Nakon što vlaga nestane, staklo trebate polirati 30 sekundi. To možete učiniti izravno iz perilice posuđa dok ih slažete, a intenzivno čišćenje i para pomažu da postanu svjetlucave. Sada će vaše čaše bez tragova biti spremne za korištenje sljedeći put kada poželite napitak ili dva.

Za one koji nemaju perilicu posuđa, postoji način da postignu sličan sjaj bez potrebe za kupnjom skupe kuhinjske naprave. Umjesto toga, možete jednostavno zakuhati posudu s običnom vodom kako biste dobili isti finiš. Dok voda ključa, trebali biste vidjeti malu količinu pare kako se diže s površine. Pažljivo postavite čaše oko centimetar iznad posude i pustite da se ispune parom. Kada se staklo zamagli, možete ga obrisati krpom od mikrovlakana i dok se hladi, trebao bi ostati bez mrlja.

Ako ste i dalje zabrinuti zbog mrlja od vode, možete dodati čep bijelog octa u vodu kada perete posuđe ili perilicu posuđa. Ovo bi trebalo zaustaviti tvrdokorne mrlje od vode čak i u područjima s najtvrđom vodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 22:45