BRZO I UČINKOVITO

Nevjerojatan trik za čišćenje pegle!

 /SHUTTERSTOCK

Postoje oni koji ne peglaju gotovo ništa, a postoje i oni koji peglaju sve, pa čak i - malo da pretjeramo - čarape! A sve što se često koristi, mora se i održavati, u ovom slučaju to je pegla. Razlog je i više nego očit: prljavštinom i kamencem nakupljenim u pegli može se oštetiti roba, a može doći i do kvara na uređaju. Kao i uvijek, za čišćenje postoje dvije opcije: kupnja kemijskih sredstava ili izrada kućnih pripravaka.

Odlučite li se za "uradi sam" rješenja, potrudite se da kod kuće imate limunsku kiselinu i tabletu za pranje posuđa u perilici. S njima se, tvrde internetski savjetnici, može očistiti i odjeljak za vodu i čelična ploča. Pa krenimo...

Naslage kamenca u pegli mogu se očistiti mješavinom vode i limunske kiseline: smjesu iz šalice izlijte izravno u odjeljak unutar pegle rezerviran za vodu. Zatim aktivirajte paru i ispustite vodu. Na taj način, svaki put kada koristite peglu, možete vidjeti svu prljavštinu koja se nakupila.

Zanimljiv je i trik za čišćenje čelične ploče koju prislanjamo na odjeću: uzmite tabletu iz perilice posuđa i utrljajte je izravno na područje koje želite tretirati, ali pritom ne trebate koristiti prejaku silu. Budite strpljivi, a po potrebi navlažite tabletu. Kad je postupak gotovprebrišite peglu krpom od mikrovlakana.

Glavni problem nakupljene prljavštine u pegli predstavlja voda. Osim što ne bi smjela ostati u odjeljku nakon korištenja pegle, nikako se ne bi smjela koristiti voda iz slavine, naročito u gradovima čija voda ima visok sadržaj kamenca. Radije se preporučuje upotreba destilirane vode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 12:54