TKO BI REKAO

Nevjerojatno čisti i blistavi prozori uz samo jedan jeftini pripravak iz kuhinje

 Pixabay
Neke od najučinkovitijih (i najugodnijih!) rutina čišćenja su slučajnosti

Već smo to rekli, a reći ćemo opet: kada je riječ o održavanju reda u kuhinji, glavna stvar je rutina. Naravno, možete pričekati da se nered nakupi, ali bit ćete puno manje frustrirani u tom procesu - i jednostavno ćete više uživati u svom prostoru - ako implementirate navike. Srećom, naši su mozgovi prilično dobri u hvatanju rutina ako potrošimo malo vremena pokazujući im što treba raditi.

image
Pixabay

Neke od najučinkovitijih (i najugodnijih!) rutina čišćenja kuhinje su slučajnosti. Kupite nešto, otvorite to, shvatite da ima drugu namjenu osim onoga za što ste ga kupili, i stavite to u funkciju. Primjer: najnovije pakiranje brašna za poliranje sudopera od nehrđajućeg čelika ili korištenje svježe boce bijelog octa na naslagama na vašoj slavini.

image
Jeo Lingeman

Sada imamo još jedan zabavan savjet za čišćenje koji možete dodati na vaš popis - a vrti se oko kukuruznog škroba. Iako ga vjerojatno imate pri ruci za pržene krumpiriće, hrskavi tofu, pravljenje svilenkastih nadjeva za pite i druge svrhe kuhanja, postoji mnogo drugih načina za korištenje kukuruznog škroba u vašem domu - a jedan od njih slučajno čini da vaši prozori budu blistavo čisti.

image
Pixabay

Možda već redovito čistite svoje prozore ili možda čekate dok ne možete vidjeti kroz njih. U svakom slučaju, volimo upariti zadatak njihovog čišćenja s otvaranjem novog spremnika kukuruznog škroba. Na taj ćete način posao obaviti barem jednom godišnje i koristit ćete najbolje moguće sredstvo za čišćenje koje ne ostavlja tragove.

Vidite, najbolje sredstvo za čišćenje stakla je poznato kao Alvin Corn i to je rješenje domaće izrade - s ključnim sastojkom, pogađate, kukuruznim škrobom. Trebate samo 1/4 šalice alkohola, 1/4 šalice bijelog octa, 1 žlicu kukuruznog škroba i dvije šalice tople vode. Stavite sve u bocu s raspršivačem i promućkajte otopinu. Zatim samo zgrabite svoju krpu i počnite prskati i brisati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 14:02