TKO ZNA, ZNA

Ni „r” od ribanja! A zagorjela masnoća s rešetke pećnice samo klizi dolje

 GORCHITTZA2012/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Svaki kuhar i kuharica znaju kakva je muka čišćenje pećnice, a mnogima najmrži dio su rešetke. Ponekad se čini da što god im radite i kakva god sredstva da koristite, zapečena mast nikako ne silazi. Zato donosimo nekoliko savjeta iskusnih domaćica uz pomoć kojih ćete sigurno riješiti ovaj problem, a nećete se namučiti i izgubiti puno vremena.

image
IRKUS/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Dakle, prekrijte dno kade vrućom vodom i u nju stavite prljave rešetke. Potom ubacite dvije tablete za pranje posuđa. Ako imate iznimno prljave rešetke, preko kade možete navući prozirnu foliju za hranu, kako bi se toplina što dulje zadržala. Ostavite tako tri sata pa provjerite kakva je situacija. Prljavština i masnoća bi trebale s lakoćom skliznuti s rešetke. Ako se još drže, produljite vrijeme namakanja sve dok ne budu klizili s lakoćom. Ako vam je nezgodno navlačiti na kadu prozirnu plastičnu foliju, omotajte svaku rešetku aluminijskom folijom pa potopite u vruću otopinu vode i tableta za pranje posuđa.

image
GOODLIFESTUDIO/GETTY IMAGES

Ne da vam se prljati kadu? Nema problema, stavite rešetke u veliku vreću za smeće i pošpricajte bilo kojom standardnom pjenom za čišćenje pećnica. Vreću zavežite i ostavite stajati preko noći. Ujutro će vam biti dovoljna spužva i nekoliko kapi sredstva za pranje posuđa da vaše rešetke ponovno zablistaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:22