neka zablistaju od čistoće

Nije limun, a nije ni ocat: Ova tekućina je idealna za pranje prozora

 /SHUTTERSTOCK

Pranje prozora posao je koji, koliko god ga ne voljeli, povremeno moramo obaviti. A kada govorimo o čišćenju, moramo govoriti i o sredstvima koja se koriste za to. Kao jedan od najučinkovitijih najčešće se spominje alkoholni ocat.

No, na društvenim mrežama sve se češće spominje i crni čaj kao učinkovito sredstvo. Tako tvrdi gospođa Hinch, koja je autoritet na ovom polju, barem što se Europe tiče.

image
/SHUTTERSTOCK

Kako objašnjava, za učinkovitost crnog čaja zaslužan je njegov sastav, odnosno taninska kiselina koja može "razbiti" i najtvrdokornije naslage masnoće i prljavštine. Mnogi proizvodi samo se razmažu po prozorskom staklu, ali to nije slučaj s crnim čajem, prenosi Krstarica.

Ne treba vam ni spužva ni krpa, jer je uz čaj najbolje čistiti novinama, a nakon čišćenja prozore samo isperite vrućom vodom, savjetuju pratitelji gospođe Hinch koji su sastavili temeljit vodič za čišćenje prozora, korak po korak. Čaj ne smije biti vruć, već malo ohlađen. Prije nego počnete prati, ne zaboravite ukloniti prašinu s prozora i okvira. Hoćete li probati?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2024 22:51