ISKORISTI DO KRAJA

Nikada nemojte bacati stare limune, ono što možete napraviti od njih zlata vrijedi

 Josh Chiodo/UNSPLASH

Imate li kod kuće limune koji su se nekim slučajem osušili, nikako ih nemojte baciti. Zapravo, postoji nekoliko metoda za recikliranje vaših starih limuna, a u nastavku ih možete otkriti sve.

Što učiniti sa starim limunima, nikada ih ne bacajte, zlata su vrijedni

Kao što je već spomenuto, definitivno je pogrešno baciti limun u smeće, čak i ako ste ga zaboravili na nekoliko tjedana. Uz nekoliko trikova, te limune možete iskoristiti u nekoliko kućanskih poslova. Štoviše, na ovaj ćete način uštedjeti nešto novca. Evo što možete učiniti sa starim limunom kako bi vaš dom bio čist i uredan:

Metoda 1: Koristite limun za osvježenje zraka

Na štednjak je potrebno staviti lonac vode i dodati malo narezanog limuna. Pustite da sve lagano krčka i kada zavrije, pustit će ugodan miris. Ovom metodom ćete ukloniti sve neugodne mirise tipične za kuhinju.

2. metoda: Koristite limun za tjeranje mrava

Mravi mrze miris citrusa, pa morate uzeti šalicu vode da napravite repelent. U šalicu vode dodajte malo zgnječenih limunovih kora, a zatim dobiveno rasporedite po vrtu ili na strateškim mjestima u kući. Na taj način mravi će se držati podalje, a nećete koristiti kemikalije.

image
Sina Saadatmand/Unsplash

Metoda 3: Koristite limun za čišćenje kanti za smeće

Da biste očistili kantu za smeće, morate limun prerezati na 4 dijela. Kante zatim napunite vrućom vodom i iscijedite limun unutra. Zatim dodajte preostale kore limuna i također ulijte čašu octa. Sve što trebate učiniti je ostaviti smjesu da odstoji nekoliko minuta, a zatim prebrisati spužvom.

Metoda 4: Koristite limun za čišćenje mikrovalne pećnice

U ovom slučaju trebate uzeti šalicu vode i u nju staviti narezane limune. Zatim stavite šalicu u mikrovalnu pećnicu na najveću snagu 3 do 4 minute. Za čišćenje jednostavno obrišite unutrašnjost uređaja vlažnom krpom.

Metoda 5: Koristite limun za čišćenje daske za rezanje

Da biste očistili drvenu dasku za rezanje, trebate uzeti limun i prerezati ga na pola. Potom dasku za rezanje pospite krupnom soli i dobro je istrljajte jednom od 2 polovice limuna. Snažnim trljanjem uklonit ćete miris češnjaka i ribe, a također savršeno očistiti i dezinficirati dasku za rezanje. U ovom trenutku samo trebate koristiti limun prema poslovima koje trebate obaviti.

Recikliranje limuna na ovaj način bit će vrlo jednostavno i naučit ćete ga više nikada ne bacati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:18