Dobro je znati

Njegovo veličanstvo – ormar! Pet stvari koje morate o znati o drugom najvažnijem komadu namještaja

 MARIO POJE
Oktirvamo kako u moru ponuda odabrati pravi i koje kriterije dobar ormar mora zadovoljiti

Kada bismo radili popis najvažnijih komada namještaja u stanu, ormar vjerojatno ne bi završio na samom vrhu liste, ali definitivno bi trebao. Jer, pokušajte zamisliti kako bi naš životni prostor izgledao kada bi stvari bile razbacane po podu. Prema nekim istraživanjima, uz krevet na kojemu doslovno provedemo polovicu svojeg života, ormar je druga najvažnija stvar u domu. Danas na tržištu možemo pronaći široku ponudu različitih modela ormara, od onih klasičnih drvenih, preko samostojećih, „walk in” ormara pa sve do ugradbenih ormara s kliznim vratima, koji su posljednjih godina zbog svoje funkcionalnosti postali sve popularniji na našem tržištu. No, kako u moru ponuda odabrati onaj pravi i koje kriterije dobar ormar mora zadovoljiti?

image
MARIO POJE

Kako do maksimalne čvrstoće i trajnosti ?

Za uloženi novac želimo dobiti što kvalitetniji proizvod. U svijetu ormara, složit će se mnogi, to je ugradbeni ormar bez leđa. Ovakav tip ormara, fiksira se direktno u vaš postojeći pod, strop, stražnji zid i bočne zidove (tamo gdje postoje) i na taj način, dobiva se daleko veća čvrstoća ormara u odnosu na „klasična“ leđa od lesonita. Ormar koji ima leđa od lesonita, odmaknut je od zida i u tom međuprostoru se skuplja prašina i štetočine. Vrlo teško se čisti, a kada se „opuste“ leđa od lesonita, prašina ulazi u ormar. Eduro sistemom ugradnje, kontrolirate ukupnu dubinu do svog stražnjeg zida prostora i vrlo lako čistite unutrašnjost ormara. Umjesto da trošite novac za leđa, zašto za te novce ne bi stavili ogledalo na klizna vrata u hodniku. Osim toga, ugradnjom Eduro kliznih vrata s četkicama vaša je odjeća zaštićena i od prašine.

image
MARIO POJE

Fronte su važnije nego što mislite

Osim pune iskoristivosti prostora, ugradbeni ormari po mjeri nude mogućnost personalizacije. Prvi korak u tome igra odabir fronta i dekora koji odgovaraju vašim željama, ali i potrebama interijera. Tako, primjerice, stručnjaci preporučuju da se za manje prostore uvijek odabiru fronte s ogledalima. S druge strane, ako ne želite da ormar dominira cijelim interijerom, možete odabrati fronte u boji zida i na taj način, ormar će biti gotovo neprimjetan.

image
MARIO POJE

Kako bi zadovoljili potrebe svih klijenata, Eduro nudi 40-tak mat, sjaj ili visoki sjaj drvenih i pastelnih dekora, 20-tak boja neprozirnog (safety glass) lacobel stakla, 10-tak boja mat neprozirnog (safety glass) lacobel stakla, 3 vrste (safeta glass) ogledala, sattinato stakla, lamistal stakla, 5 boja plexiglassa, te razne druge ispune. Uz to, nude i mogućnost izrade kliznih vrata sa HC pločama bez aluminijskih profila, koje su pogodne i za velike dimenzije vrata. Sami su razvili svoje klizne sisteme, na koje daju desetogodišnje jamstvo. Također, za one koji se žele igrati s različitim materijalima i bojama, na istim vratima, postoji mogućnost podjela vrata sa „H“ profilima.

Značajno veća funkcionalnost

Gotovo uvijek imamo više stvari nego prostora za odlaganje. Upravo iz tog razloga, prilikom odabira ormara moramo obratiti pozornost na njegovu punu iskoristivost. Gotovi, klasični ormari, dolaze u već ranije definiranim dimenzijama sa nekoliko polica i prostorom za vješanje, a kupcu ne nude mogućnost prilagodbe vlastitim potrebama. Ugradbeni ormari sa kliznim vratima, po mjeri, ispunit će svaki centimetar vašeg prostora.

image
MARIO POJE

Prema nekim istraživanjima, ovi ormari funkcionalniji su za odlaganje stvari i do 40 posto. Kombiniranje polica, ladica, mjesta i visina za vješanje garderobe omogućuje da ormar u potpunosti prilagodite svojim željama i potrebama. Kako bi vam olakšali svakodnevni život vodeći hrvatski proizvođač ugradbenih ormara Eduro nudi veliki izbor ladica, vješalica, nosača za kravate, nosača za cipele, kutija za nakit i slično. Tako su vam na raspolaganju plitke i duboke ladice, ladice za posteljinu, palice za vješanje, izvlačne vješalice, nekoliko varijanti žičanih, platnenih ili metalnih košara (namijenjenih za odlaganje donjeg rublja, čarapa i ručnika), te nekoliko varijanti nosače za hlače, suknje i kravate. Također, iz ponudi možete odabrati i različite tipove nosača za cipele, kutije za odlaganje nakita ili remenja, izvlačna ogledala, a po želji, moguća je i ugradnje LED rasvjete.

Prilagodba godišnjim dobima

image
MARIO POJE

Kako se mijenjaju godišnja doba, tako i mi mijenjamo svoju garderobu. Ljetnu, u kojoj smo do prije nekoliko tjedana uživali, sada već mijenja ona jesenska, a uskoro će i zimska. Upravo ova, popularno zvana, preslagivanja ormara, često znaju biti prava noćna mora. No, što bi bilo kada bi ormar mogli prilagoditi svakoj sezoni? Eduro je našao rješenje za ovaj sezonski problem. Preciznije rečeno, svaki od njihovih ugradbenih ormara, na vertikalama ima perforacije (rupice), koje omogućuju proizvoljno reguliranje razmaka između polica.

Uvijek vjerujte stručnjacima

image
MARIO POJE

I za kraj, možda i najvažniji savjet. Prije nego se odlučite na kupovinu ormara potražite savjet stručne osobe koja će kreirati najoptimalnije rješenje za vaše potrebe. U svojoj 23-godišnjoj tradiciji, u cilju pružanja najveće razine kvalitete, Eduro je oformio tim od 40 stručnjaka koji vam pomažu pri izradi ormara iz snova. Uz precizne izmjere, stručnjak će s vam prokomentirati rješenje i definirati sve važne elemente. Po završetku mjerenja, na e-mail adresu dostavit će vam nacrt i završna ponudu. Tek nakon što potvrdite završni izgled namještaja, nacrti se šalju u tvornicu, na tehnološku pripremu i proizvodnju u pogone u Velikoj Gorici. Montažu na licu mjesta, koja je uključena u cijenu odabranog elementa, također obavlja stručni kadar s dugogodišnjim iskustvom.

image
MARIO POJE
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 23:35