NIKAD DOSTA TRIKOVA

Nona zna najbolje: Očistite masne i prljave rešetke pećnice bez imalo muke

 TikTok
Nepotrebno je reći da je iznimno zadovoljstvo gledati video i kako nas je odmah inspirirao da se bacimo na čišćenje vlastite pećnice

Budimo realni: čišćenje pećnice jedan je od najzahtjevnijih zadataka u kuhinji. To je osobito istinito ako su vaše rešetke pećnice obložene zagorjelom hranom i masnoćama. Zvuči poznato? Ako je tako, poželjet ćete isprobati ovaj trik za čišćenje koji smo nedavno pronašli na TikToku.

U popularnom videu korisnica objašnjava tehniku. Prvi korak je da svoju kadu obložite starim ručnikom, a zatim postavite rešetke za pećnicu na vrh. Napunite kadu vrućom vodom i ulijte pola šalice sredstva za pranje posuđa.

Pokrijte rešetke maramicama za sušilicu rublja i ostavite da sve odstoji nekoliko sati ili preko noći. Na kraju, oribajte police abrazivnom spužvom — ili čak nekim od listova za sušilicu. Masnoća i prljavština će se odmah ukloniti, a vaše police pećnice će izgledati kao nove. I to bi bilo to.

image
TikTok

Možete jasno vidjeti koliko je istinit ovaj trik na videu @brunchwithbabs. Nepotrebno je reći da je iznimno zadovoljstvo gledati video i kako nas je odmah inspirirao da se bacimo na čišćenje vlastite pećnice.Ovo je također zanimljiv način korištenja maramica za sušilicu, u najmanju ruku.

Jedina kvaka? Kao što su primijetili neki korisnici TikToka, ovaj trik može ostaviti popriličan nered u kadi. Stoga vam preporučujemo da na odvod kade postavite mrežicu, ako je već nemate. Druga mogućnost je ispiranje i ribanje rešetki pećnice izvan kade, ako je moguće.

Možete li preskočiti maramice za sušilicu?

Ako želite preskočiti maramice za sušilicu u ime smanjenja otpada, imate sreće. Prema riječima jednog korisnika koji je komentirao video, ovaj trik je moguće napraviti i bez njih. Štoviše, ako imate posla s izuzetno tvrdoglavom hranom i ostacima, možete posuti malo sode bikarbone neposredno prije pilinga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:30