OMILJENA PROSTORIJA

Nova godina, nova blagovaonica: praktične ideje za svaki budžet

Foto: Dominic Blackmore
Zaista želite preurediti blagovaonicu za ugodna  druženja, ali jednostavno nemate toliko budžeta?

Što kada se zaželimo osvježenja neke prostorije u domu, a jednostavno ne možemo izdvojiti toliko budžeta? Tada je vrijeme za jednostavne i povoljne uradi sam projekte. Osim što ćete se zabaviti i pustiti van kreativca u sebi, nitko ne može zamijeniti onaj predivni osjećaj zadovoljstva kada na posljetku pogledate rezultat svog truda, pa čak niti najluksuzniji i najskuplji blagovaonski namještaj.

U nastavku vam donosimo nekoliko jednostavnih ideja koje su puno povoljnije od preuređenja blagovaonice novim namještajem i dekoracijama.

Foto: Simon Whitmore

Stolnjaci i podmetači

Stavite sve stolnjake i podmetače na jednu hrpu i pogledajte što možete baciti. Podmetači nam se često istroše, a da to niti ne primijetimo. Stolnjaci možda imaju neke mrlje koje se više ne mogu ukloniti. Preko njih možete zašiti zanimljive zakrpe. Ako se ipak odlučite baciti ih, uložite u stolnjake u boji koji će osvježiti vašu blagovaonicu. Isto vrijedi i za podmetače.

Foto: Simon Whitmore

Zavjese

Ako imate volje i vremena te spretne ruke, možete se pozabaviti izradom novih zavjesa, i to s uzorkom koji će se isticati. Upute za izradu zavjesa pronađite ovdje.

Foto: Simon Whitmore

Boja zida

Kako bi vaša blagovaonica izgledala da je prebojate u crno, tamno zeleno ili neku drugu boju koja će se isticati? Korištenjem upečatljivih boja na zidovima istaknut ćete zidne dekorativne elemente i namještaj, ako je svjetlijih nijansi.

Foto: Ideal Home

Visilica

Jedna visilica zaista čini veliku razliku u interijeru. Čak i da samo nju promijenite, već ćete imati osjećaj kao da ste puno napravili. Savjetujemo vam da pronađete u vašoj blagovaonskoj paleti boja jednu jarku boju koja trenutno nije toliko zastupljena. Zatim pronađite visilicu kakvu želite, a ako nije u toj boji za koju ste se odlučili, možete je jednostavno prebojiti sprejem u boji.

Foto: Dominic Blackmore

Stari blagovaonski stolci

Potreban vam je odvijač, brus papir, premaz (primer), željena boja na bazi vode, završni lak za premaz i malo novinskog papira. Rastavite svoje stare blagovaonske stolce, a zatim ih obojite tako da između svakog sloja ostavite 24 sata kako bi se temeljito osušili. Nakon što se sve osušilo, ponovno spojite dijelove stolca. Imat će novi svježi izgled, a vaši stolci će biti čvršći jer ste in nanovo spajali.

Dodatan savjet

Trend u blagovaonicama koji obožavamo, a koji je prisutan već neko vrijeme, su različiti stolci. Prema dizajnerima interijera postoji nekoliko pravila kojih se trebate držati. Trebaju biti iste visine, istog oblika i različitih boja ili različitih oblika, a istih boja. Na vaše stare blagovaonske stolce se odnosi ovo pravilo s istim oblicima, a različitim bojama. Stoga, slobodno odaberite nekoliko boja i uživajte u trendi rezultatu.

Foto: Dominic Blackmore

Galerije slika

Osvježite svoj zid jednom galerijom slika. Za jednostavnu, a efektnu galeriju slika trebat će vam nekoliko jednakih okvira. U okvire možete staviti vesele crteže svojih mališana, a možete na Internetu pronaći zanimljive motive u raznim bojama i stilovima te ih isprintati i postaviti na zid.

Foto: David Brittain

Miris blagovaonice

Prije samog postavljanja stola, potrebno je stvoriti atmosferu, a mirisne ideje možete pronaći ovdje.

Dekoracije kao šećer na kraju

Sada kada ste preuredili blagovaonicu i mirisima stvorili željeno ozračje, vrijeme je za onaj najslađi i svima omiljeni dio - uređenje stola. Jednostavnih ideja je bezbroj, a sigurno će se pamtiti još godinama. Još ideja pronađite ovdje.

Izvor: Ideal Home

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 07:22