URADI SAM TUTORIAL

Obucite svoju šalicu!

Blogerica Valentina Vujačić (cloopko.com) samo za čitatelje D&D-a pokazuje kako brzo i lako napraviti zimsku dekoraciju koja može biti i sasvim poseban poklon za dragu osobu

Napomena: Uputstvo se odnosi na to kako da se "obuče" velika šalica za čaj koja ima isti obujam pri dnu i na vrhu. Izmjerite najprije visinu šalice od donje do gornje točke drške. Ovo će približno biti širina pletiva koje se plete dok ne obuhvati šalicu po obujmu (od ukupnog obujma se oduzme širina drške).

Možete koristiti različite prepletaje - od najjednostavnijeg ravnog boda do različitih kombinacija bodova i kompliciranih pletenica. Za ovaj prijedlog korištena je višebojna vunica koja je po izgledu rustikalna.

1. Ispletite pleteninu odgovarajuće širine i dužine (koje ste prethodno izmjerili) u željenom prepletaju.

2 i 2a. Najjednostavniji način da se krajevi pletiva spoje oko drške je da se na jednom od gornjih uglova ishekla lančić od duple vunice, a da se na drugom uglu prišije gumb, čiji je izgled također vrlo važan jer može bitno doprinijeti cjelokupnom dojmu. Za određivanje dužine lančića najbolje je da probate kako stoji prije nego što odsiječete višak konca.

3 i 3a. Donji uglovi se spoje tako što se iz jednog ugla duplom vunicom ishekla lančić od 2-3 petlje i spoji s drugim uglom.

4. Ušijte dugme.

I to je to! Prigodna odjeća za vašu šalicu je gotova!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 03:21