ZA PAR KUNA

Očistite svoje lampe bez uporabe vode ili jakih kemikalija s ovom jednostavnom idejom

 Unsplash
Sjenila od tkanine na lampama su magneti za prašinu i životinjsku dlaku

Lampe su apsolutno neizbježan detalj u svakom domu, a u posljednje vrijeme svjedoci smo toga kako su postale i glavno rasvjetno tijelo. Volimo ih zbog njihovog izgleda, fleksibilnosti, mogućnosti da stvorimo atmosfersku rasvjetu u bilo kojem prostoru i samim time ga učinimo ugodnijim za boravak.

image
Unsplash


Koliko smo ludi za lampama svjedoči i činjenica da ih možete naći u bilo kojem obliku koji zamislite i sačinjene od svih mogućih materijala. No, što je s održavanjem i čišćenjem tih svijetlećih ljubimaca? Neke su vrlo jednostavne i na zahtijevaju puno brige osim da ih povremeno prebrišete sa suhom krpom, dok nam neke druge znaju zadati popriličnu glavobolju. Jedne od takvi su i lampe čije sjenilo je sačinjeno od tkanine.

Bilo bi najlakše da možemo to sjenilo skinutu i baciti u perilicu rublja, ali to su samo puke želje. Obično su ta sjenila jako osjetljiva i traže oprezno rukovanje kako imale duži vijek trajanja. Nije neuobičajeno da su zbog svog materijala takva sjenila kao magnet za sve nečistoće u domu. Sami smo svjedoci da smo nekoliko puta pokušali bezuspješno s krpom za prašinu ukloniti nakupine nečistoće i životinjske dlake s takvih lampi. Život nam je puno olakšao jedan praktični trik.

image
FAMILIHANDYMAN

Upotrijebili smo sasvim obični valjak za čišćenje odjeće i riješili se svih muka te dobili ponovno besprijekorno očišćenu lampu. Probajte i uvjerite se sami. Imajte na umu da su sjenila od tkanine ili papira izrazito krhka pa budite oprezni pri rukovanju da ne biste poderali iste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:56