BOJENJE NAMJEŠTAJA

Od rustikalne do glamurozne komode u tren oka

 

Naš se ukus s vremenom mijenja i razvija, a s njegovom promjenom mijenja se i naš osobni stil, pa se tako događa da se predmeti koji su nas nekad oduševljavali više ne uklapaju u viziju prostora u kojem živimo. Kada se radi o kvalitetnim komadima namještaja, koji su pritom još u izvrsnom stanju, važno je barem pokušati ih prilagoditi novom uređenju prije nego što odlučimo u potpunosti ih izbaciti iz svojeg doma.

Rustikalna drvena komoda na fotografiji svojoj je vlasnici predstavljala bolnu točku jer se nikako nije uklapala u uređenje spavaće sobe nadahnuto svijetom Gatsbyja. Kako nije željela zamijeniti ovaj lijepi komad namještaja novim pokućstvom, autorica bloga Love Maegan i vlasnica ove komode odlučila je primiti se posla i preraditi komodu da bude u skladu s ostatkom prostora. Bez puno troškova i s malo truda stvorila je potpuno nov izgled komode, čime je postala izvrstan detalj koji oplemenjuje prostor u kojem se nalazi.

Za bojanje se poslužila sjajnom crnom bojom, koja uživo izgleda odlično, a bojanje je odradila pomoću spužvastih kistova kako bi na površini bilo što manje vidljivih poteza. Prije bojanja pojedinačnih ladica s njih je uklonila ručkice, koje je potom prebojala koristeći se zlatnom bojom u spreju.

Kada se sve osušilo, ručkice je ponovno pričvrstila na staro mjesto pa se pozabavila ukrašavanjem fronti ladica. Jednostavnim zlatnim markerom pažljivo je ocrtala unutarnji utor na površini ladice i time dodala dašak glamura. Kako vam se čini ova stara komoda u novom ruhu?



VIDEO Podarite svom namještaju pravi boho šarm

Izvor: Love Maegan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 08:41