KAKO ORGANIZIRATI KUPAONICU?

Odaberite idealan tlocrt za svoju kupaonicu

 

Minimalna veličina kupaonice trebala bi biti oko pet četvornih metara. Ali nije bitno je li vaša kupaonica veća ili manja - ono što je bitno jest kako ćete rasporediti glavne elemente. Dizajneri savjetuju da na umu trebate imati to da krajnji rezultat treba biti takav da u kupaonici u isto vrijeme mogu boraviti dvije osobe. Osim toga, planiranje pravilnog rasporeda kupaonice vam pojednostavljuje njeno uređenje i dodavanje ostalih, dodatnih elemenata. Glavni elementi o kojima prvima trebate razmišljati u kupaonici su, kada/tuš kabina, WC školjka i umivaonik. To su elementi koje jednom kada stavite, nije tako jednostavno odlučiti se na mijenjanje rasporeda, stoga je važno da to napravite besprijekorno.

Odradite zadaću: Napravite mjerenja

Mjerenje je korak koji ne želite preskočiti, a ponavljate ga dva puta. Prvi put mjerite u procesu određivanja tolocrta, kada tek smještate glavne elemente u kupaonicu. Sljedeće mjerenje radite nakon što smjestite kadu/tuš kabinu, WC školjku i umivaonik, kako biste odlučili gdje uklopiti dodatne ormariće. U tom slučaju mjerite udaljenosti na relacijama kao što su, primjerice, prozor-tuš kabina i slično.

Odaberite tlocrt kupaonice

Kako bismo vam pomogli u odabiru pravilnog tlocrta, donosimo vam tri vrste tlocrta koja se mogu uklopiti u svaku veličinu prostorije.

Tlocrt s tušem i kadom

Ako je vaša kupaonica prostrana, učinite je funkcionalnom za cijelu obitelj. Dodajte i kadu i tuš kabinu, te dva umivaonika kako bi jutarnje spremanje za posao i školu moglo biti još brže nego inače. Također, savjetujemo vam da ne koristite otvorene police jer se na njima vrlo brzo može stvoriti nered. Radije se odlučite na ormariće za kupaonu.

Tlocrt s velikom tuš kabinom

Velike i jednostavne tuš kabine izgledaju trendi, a kupaonicu čine prozračnom. Ako još uz to odlučite uklopiti i staklena vrata te pločice s uzorkom, vaša će kupaonica izgledati kao iz kataloga.

Tlocrt s osnovnim elementima

Kod ovog tlocrta kadu možete smjestiti iz zid, tako da možete ugraditi tuš i imati "2 u 1" tuš i kadu. Na suprotnu stranu smjestite WC školjku i umivaonik, kako biste podjednako izbalansirali i nadopunili svaki kutak vaše kupaonice. Na zidu koji se nalazi između tada imate prostora za postaviti veliku biljku ili dodatni ormarić za ručnike i ostalo.

Tlocrt sa samostalnom kadom

Postavite samostojeću kadu kao glavni element u prostoriji na kojem će biti fokus. Uz odabir pravih pločica, uređenje kupaonice ovakvog tlocrta može izgledati elegantno i profinjeno.

Izvor: idealhome.co.uk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2024 09:14