VRLO JEDNOSTAVNO

Odlična ideja kako skriti perilicu i sušilicu bez izdvajanja posebnog prostora

 Unsplash
Vaš ormar za perilicu i sušilicu može sadržavati aparate koji se slažu, jedan do drugog ili dva u jednom

Perilica i sušilica u bilo kojem prostoru obično strše i iako je njihova funkcija nezamjenjiva, uvijek nekako izgled kao da uzimaju dragocjeni prostor. Ali to ne mora biti tako, sasvim je izvedivo ugraditi perilicu i sušilicu rublja u svoju kuću bez izdvajanja prostora - sve što trebate je ormar.

Evo kako to ostvariti...

Odredite električnu logistiku

Prvi korak u stvaranju ormara za perilicu-sušilicu je razmatranje električne logistike uključene u takvo postavljanje. - Električni uređaji bez ventilacije (recirkulacijski) najlakši su za ugradnju i zahtijevaju najmanje rada - objašnjava dizajnerica Highlyann Krasnow za The Spruce.

Nakon što donesete ovu ključnu odluku, možete se usredotočiti na druge funkcionalne — i estetske — prilagodbe. Popločite pod ormara u koji idu uređaji i pokušajte dodati odvod, ako odvod nije moguć dodajte posudu za prelijevanje vode. Kad to završite, dodajte svjetlo u ormar i pokušajte iskoristiti dodatni prostor za pohranu!

Procijenite kvadraturu i životni stil

Vaš ormar za perilicu i sušilicu može sadržavati aparate koji se slažu, jedan do drugog ili dva u jednom. Opcija koju odaberete odražavat će količinu prostora s kojim radite, ali ni vaš stil života nije beznačajan. Kao što dizajnerica Bea Copeland kaže - Perate li rublje za jednog? Šesteročlanu obitelj? Ima li mjesta za jedinice koje se nalaze jedna uz drugu ili ih je potrebno složiti? Kompaktne jedinice koje se mogu slagati idealne su ako imate posla s prostornim ograničenjima, ali zapamtite da uvijek stavite perilicu na dno, a sušilicu na vrh. Međutim, nemojte trpati svoje jedinice u ormar i završiti s tim - kao što Copeland napominje - Ostavite dovoljno prostora s obje strane jedinice kako bi se mogla lako izvući za popravke i održavanje.

Kada je u pitanju pohrana, razmotrite dodatne predmete koje biste možda željeli pohraniti nadohvat ruke, kao što su boce deterdženta, i provjerite jesu li police odgovarajuće veličine za njihov smještaj. Opet, koliko prostora za pohranu trebate ovisit će o vašem životnom stilu i preferencijama pranja rublja.

Ne zaboravite vrata

- Kada je riječ o stvaranju ormara za pranje i sušenje rublja, važno je u potpunosti zatvoriti prostor, savjetuje dizajnerica Tanya Hembree. - Ovo pomaže u smanjenju buke i prikrivanju mogućeg nereda. Također, imajte na umu da će jedinice uređaja koje odaberete oblikovati vaše opcije vrata.

Ugradite dovoljno rasvjete

Pravilno osvjetljenje nezaobilazno je mjesto u vašem ormaru za rublje. Rasvjeta je ključna za osiguravanje funkcionalnosti malog prostora. Ugradbena rasvjeta odlična je opcija u ormarima, kao i LED trake koje se mogu sakriti iznad.

Dodajte malo osobnosti

Bez obzira na to je li pranje rublja vaš omiljeni kućanski posao ili jedan od zadataka kojih se najviše grozite, to je nešto što morate obaviti—možda nekoliko puta tjedno—bez obzira! Pa zašto ne biste svoj ormar za rublje učinili sretnim mjestom? - Samo zato što je to utilitarni prostor, ne znači da mora biti dosadan. Možete se zabaviti sa zidnom bojom, pločicama s uzorkom, pa čak i unijeti materijale koji se mogu naći drugdje u vašoj kući, poput mat crnih kuka ili drvenih polica.

Samo vodite računa o specifičnim materijalima koje odaberete s obzirom na prirodu ovog prostora. Slično kao u kuhinji, izbjegavajte materijale koji će upiti vlagu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 04:25