MALE, A SJAJNE PROMJENE

Odlične ideje za makeover vaše blagovaonice

Uz ove male, ali sjajne promjene možete u potpunosti transformirati vašu blagovoanicu. Evo kako!

Spremate se na kompletno uređenje nove blagovaonice ili samo želite osvježiti postojeći izgled one stare? Ako ste se na bilo koji način pronašli u ovome, nalazite se na pravom mjestu. Kako bismo vam pomogli, donosimo vam jednostavne i kreativne savjete kako napraviti makeover ove prostorije u vašem domu.

1. Neka stol i stolci budu glavne 'zvijezde' u blagovaonici

Osnovni elementi, odnosno stol i stolci u blagovaonici uvijek trebaju biti glavne zvijezde. Kako biste to postigli, ne trebate nužno kupovati novi komplet, upravo suprotno. Često različiti dizajni čine znatno bolji doživljaj u prostoru, pa time ni blagovaonica nije nikakva iznimka. Dajte mašti na volju te kombinirajte različite modele stola i stolaca koji će se vizualno istaknuti. Recimo, ako ste zadovoljni stolom koji imate, ali ne i stolcima, zamijenite samo njih i odmah ćete vidjeti promjenu. Tako ćete blagovaonicu učiniti mnogo funkcionalnijom, ali i stilski zanimljivijom. Također, možete kombinirati stol od tamnog drva u dekoru sa kožnim stolcima - nepogrešiva kombinacija koja je uvijek pun pogodak!

2. Dio stolaca zamijenite klupicom

Klupa može poslužiti kao zanimljiva alternativa klasičnim stolcima, a također štedi prostor u blagovaonici što je samo još jedan dodatni plus u cijeloj priči. Osim što ju možete staviti bilo gdje, klupa je odlična i zato što na nju možete smjestiti mnogo više ljudi. Današnji modeli imaju i posebne spremnike koji služe kao funkcionalan prostor za odlaganje stvari.

3. 'Poigrajte' se različitim ukrasima i detaljima

Bez obzira na to je li riječ o dekorativnim jastučićima na stolcima u blagovaonici, slikama na zidu ili dekorativnim biljkama, jedno je sigurno - s ukrasima nikad nećete pogriješiti, pogotovo ako želite postići makeover na jednostavan i jeftini način. Ma koliko vam god budžet bio ograničen, za detalje će se uvijek naći sredstava ili bi tako baremm moralo biti. Naime, ukrasima ćete podići blagovaonicu na višu razinu i bit će vam mnogo ugodnije boraviti u njoj.

4. Tepih kao savršena dekoracija koja čini razliku

Iako blagovaonice bez problema mogu savršeno funkcionirati i bez tepiha, svakako su ljepše i zanimljivije s njima. Naime, tepih je jedan od onih dekorativnih detalja koji u svaki prostor unosi promjenu, osobnost i na neki način doslovno 'oplemenjuje' interijer. Prilikom odabira modela, boja i veličine tepiha vodite računa o tome da uzmete onaj koji je jednostavno održavati i nije previše osjetljiv na mrlje. I da, obavezno izbjegavajte bijele tepihe.

5. Nemojte zanemarivati rasvjetna tijela

Mislimo da ne moramo previše naglašavati važnost rasvjete u prostoru, pa tako i u samoj blagovaonici jer je ona često iznimno bitna, a ponekad i presudna. Upravo zbog toga, bilo kakva promjena u rasvjeti može potpuno transformirati vašu blagovaonicu. Novom rasvjetom ćete osvježiti prostor i učiniti ga atraktivnijim, ali pripazite jedino da ne pretjerate s različitim vrstama rasvjete. Umjesto toga, radije birajte one modele koji su sami po sebi nešto suzdržaniji svojim dizajnom. Isto tako, vodite računa o dimenzijama rasvjetnih tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. ožujak 2024 16:50