DOSTA NEREDA

Odvažite se i prihvatite ovaj izazov koji traje 30 dana. Nakon njega, vaša će kuhinja izgledati onako kako ste oduvijek željeli

 ELENALEONOVA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

U kuhinji vam je vječno nered jer imate previše stvari? Ladice su pune, a zapravo nemate pojma što će vam sve to? Ni ne sjećate se kada ste posljednji puta upotrijebili barem trećinu stvari koje su nabacane u kuhinjskim ormarićima? Više nemate ni slobodnog centimetra, ali i dalje kupujete nove stvari, a stare vam je žao baciti jer iz nekog iracionalnog razloga vjerujete da će vam kad-tad koristiti iako ste zapravo već zaboravili da ih imate? Ako je odgovor na ova pitanja potvrdan, vrijeme je za promjenu. Naravno, to je lako reći, a teško učiniti. Zato vam nudimo ovaj izazov koji traje 30 dana, a pomoći će da se riješite posuđa iz kuhinjskih ladica i ormarića.

image
DIDECS/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Uzmite kutiju ili veću posudu i sve iz ladica, sa polica i kuhinjskih ormarića stavite u nju - tanjure, šalice čaše, pribor za jelo, zdjele, zdjelice, lonce... Pa je stavite na vidljivo mjesto u kuhinji da osvijestite koliko je toga. U drugu kutiju stavite stvari koje se i inače rjeđe koriste poput jako velikih lonaca, kalupa za kolače, miksera... Držite obje kutije na vidljivom mjestu 30 dana i iz njih svakodnevno vadite samo one stvari koje su vam potrebne. Kad ih upotrijebite, nemojte ih vraćati nazad već ih slažite u ladice, na police i u ormariće. Kad prođe tih mjesec dana, sve što je ostalo u prvoj kutiji razdijelite, prodajte ili bacite, jer vam zapravo ne treba. O stvarima iz druge kutije dobro razmislite. Ako zadnjih godinu dana niste pravili kolače, treba li vam toliko kalupa? Ako niste sigurni, posavjetujte se s ukućanima - oni će vjerojatno biti glas razuma i pomoći vam da se riješite nepotrebnih stvari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:39