BEZ SERVISA

Ogrebotina na automobilu se lakše riješiti nego što mislite. Sve pripravke vjerojatno imate doma

 /SHUTTERSTOCK
Nije potrebno trošiti velike svote u servisima, sami možete ukloniti ogrebotine na svom automobilu

Ako imate svoj automobil neko vrijeme, velika je vjerojatnost da postoji nekoliko ogrebotina koje vas nerviraju, ali nisu vrijedne skupog odlaska u servise. Portal Better Homes prenosi kako ih se lako možete riješiti sami. Osim toga, donose jednostavan savjet kako vaša svjetla mogu zasjati uz pomoću neobičnog sastojka!

image
/SHUTTERSTOCK

Kako se riješiti ogrebotina prozirnog premaza

Dobro polazište je razmišljanje o slojevima automobila. Imate metalnu bazu, temeljni premaz, boju i prozirni lak. Kako biste saznali radi li se o ogrebotini prozirnog premaza, navlažite je i obrišite. Ako ogrebotine postanu nevidljive, a zatim se ponovno pojave kad se suši, možete ih ukloniti nježnim i mekim pristupom. Upotrijebite poseban brusni papir za automobile (vrlo je finog zrna). Namačite 30 minuta s puno vode i papira. Krećite se vrlo sporo i izbrusite područje, provjeravajući svakih 5 sekundi. U ovom trenutku, to je prilično vidljivo, ali nakon poliranja i voska, izgledat će kao da ogrebotine nikada nisu postojale.

Kako se riješiti tragova druge boje

Druga vrsta ogrebotina koje možete ukloniti je ostatci druge boje. To je uzrokovano bilo čim što je obojeno, a bilo je u kontaktu s vašim vozilom, poput stupića.

U ovom slučaju, podmažite područje s WD40, a zatim istrljajte čarobnom spužvom. Temeljito navlažite i uklonite boju. Pomoću sapunaste vode uklonite WD40.

Upotrijebite glineni blok (alat koji možete kupiti u bilo kojem dućanu s automobilima) i deterdžent za podmazivanje područja. Iznenadit ćete se kada vidite kako se svi tragovi boje lako uklanjaju.

image
/SHUTTERSTOCK

Kako obnoviti prednja svjetla

Komplet za obnovu prednjih svjetala možete kupiti u prodavaonici automobila, ali vjerojatno sve što vam treba već imate kod kuće.

Sve što vam treba je pasta za zube, po mogućnosti neka koja je malo zrnasta, ali ako nije, samo dodajte malo sode bikarbone. Trebat će vam i četkica za zube s mekom glavom, ali koristite je nježno kako ne biste ostavili ogrebotine na prednjim svjetlima. Nakon što se napravi pasta, obradite njome mutna područja, lagano pritiskajući, ali ne previše kako ne biste izgrebali staklo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2023 17:27