POVOLJNO ODRŽAVANJE

Operite parket za manje od 10 eura i zablistat će kao nov

 /SHUTTERSTOCK

Parket i drvene podne obloge dugotrajan su i elegantan izbor za uređenje interijera. Međutim, s vremenom se na njima pojavljuju tragovi od povlačenja namještaja i mrlje. Održavanje i drvenih podova može biti skupo, no sredstvo za brisanje i sjaj ne morate nužno kupovati, možete ga sami izraditi i za prilično povoljan iznos - prema našim izračunima za manje od 10 eura!

Za uobičajeno brisanje parketa, u bocu s raspršivačem ulijte šalicu vode i tri četvrtine šalice octa, pa dodajte dvije kapi deterdženta za pranje posuđa, zatim ulijte još pola šalice alkohola te dodajte pet do deset kapi eteričnog ulja po želji, koji je ujedno i najskuplji sastojak za pripremu vlastita sredstva za čišćenje. Sredstvo nanosite mekanom krpom.

Pronašli smo još jedan trk koji spominjemo jer je još povoljniji, jednostavniji, ali i intrigantniji, a podrazumijeva upotrebu jednog sastojka koji mnogi već imaju u svojim domovima - crnog čaja. Da, dobro ste pročitali. U litru prokuhane vode stavite četiri vrećice crnog čaja i ostavite da se natapaju duže nego kod pripreme čaja za konzumaciju. Nakon što se tekućina ohladi koristite ju za brisanje poda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 11:23