DISKUTABILNO

Opet ste zaboravili ključeve? Pogledajte ‘najbolji trik na svijetu‘ za ulazak u stan s novčićem

Ilustracija

 /SHUTTERSTOCK

Jesu li vam ikad zalupila vrata od stana, a vi ste ostali s vanjske strane bez ključeva? Ili ste - možda još i gore - tek po povratku s posla shvatili da ste izgubili ključeve? TikTok korisnik Jorge Valenzuela objavio je video ‘najboljeg hacka na svijetu‘, tvrdeći kako u takvim situacijama u svoj dom možete vrlo brzo ući, i to bez razbijanja prozora, uz pomoć običnog novčića, prenosi Newsweek.

Viralni video naziva "el mejor hack del mundo", što u prijevodu znači "najbolji hack na svijetu", trebao bi prikazati kako uz pomoć novčića ući u svoj stan ili kuću. Međutim, čini se da to nije jedini predmet koji bi vam mogao zatrebati u takvoj situaciji. Trebaju vam još "samo" škare i komad plastike, primjerice prazna plastična ambalaža.

Naime, u videu se vidi kako osoba na svojem mobitelu prikazuje ranije snimljenu fotografiju s ključem i novčićem te na ekran stavlja novčić istih apoena, pričvršćujući ga selotejpom. Zatim povećava fotografiju dok se novčić na ekranu veličinom ne podudara sa zalijepljenim novčićem, a zatim olovkom obrubljuje ključ na ekranu, ostavljajući trag na selotejpu. Potom uklanja selotejp sa ekrana te ga ponovno lijepi na komad plastike, koju zatim reže škarama u iscrtanom obliku ključa. Tako je dobio plastični ključ u originalnom obliku i veličini. Budući da je takav plastični ključ previše krhak za otključavanje brave, Jorge je u naknadnoj, proširenoj objavi pokazao kako, s plastičnim ključem potpuno umetnutim u bravu, vrhom škara okreće mehanizam i otvara vrata.

Video isječci su prikupili ukupno više od 60 milijuna pregleda, a trik je, logično, podijelio mišljenja.

"Izgubio si ključ pa od susjeda tražiš škare i plastiku", komentirao je Zorak47.

"Ostavite Tupperware, traku i škare izvan kuće", našalila se Ingrid Diaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. travanj 2024 06:55