VRIJEDI ZNATI

Oprala sam zidove ovom smjesom i poslije su izgledali kao da sam ih iznova obojala

 /SHUTTERSTOCK

Bilo da se radi o ljepljivim otiscima ruku ili raznim ogrebotinama i mrljama, na zidovima se S vremenom može nakupiti prljavština, a njihovo čišćenje može izgledati kao zastrašujući zadatak. Međutim, prema jednoj korisnici Tik Tok-a, postoji jednostavan način čišćenja koji bi mogao ubrzati proces.

Ona je u svom TikTok videu na @Tanya Home Inspo profilu objasnila da su vam potrebni samo soda bikarbona, dezinfekcijsko sredstvo i valjak za bojanje zidova. U videu demonstrira rastvaranje žlice sode bikarbone u posudi tople vode, a zatim dodavanje malo dezinfekcijskog sredstva prije nego što sve pomiješa.

Nakon toga, uz pomoć valjka, nanesite smjesu na zidove, kako biste prekrili sve mrlje i tragove. Na kraju snimke Tiktokerica potvrđuje da trik funkcionira, i kaže da zidovi još bolje mirišu. Čišćenje zidova možda djeluje nepotrebno, ali roditelji znaju da će ga djeca lako zaprljati, a ovim trikom ćete se brzo osloboditi svih mrlja", rekla je ona.

Prema riječima stručnjaka iz Architectural Digest-a, soda bikarbona se može koristiti za rješavanje tvrdokornih mrlja na zidovima jer je prirodno sredstvo protiv mrlja zbog visokog nivoa kiselosti. Struktura sode djeluje kao blagi abraziv koji može očistiti površine bez ostavljanja ogrebotina.

- Ako ne želite koristiti dezinfekcijsko sredstvo na zidovima, pokušajte s kombinacijom vode i sapuna. Napunite jednu kantu s nekoliko litara tople vode, a u drugu pomiješajte bistri tečni sapun za ruke ili posuđe i vodu. Zatim natopite krpu i dobro je ocijedite. Iako su sapun i voda nježni, prvo bi trebalo testirati na malom području da biste bili sigurni da neće biti oštećenja, objasnili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2023 23:07