NEUGODNA SITUACIJA

Oprali ste odjeću u mašini, a i dalje smrdi ispod pazuha. Više neće

 PROSTOCK-STUDIO/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Svi znaju da se majice, bluze ili košulje od osjetljivih tkanina ne smiju prati u perilici na visokim temperaturama. Najčešće su preporuke da se peru na temperaturi od 30 stupnjeva ili čak u hladnoj vodi. U tu skupinu spadaju osjetljivi komadi od sintetičkih materijala, razna pletiva, ali i finiji svileni komadi te poliesterske muške košulje. Međutim, dogodi se da zbog niske temperature pranja odjeća koja je nakon nošenja imala miris znoja ispod pazuha - i nakon pranja smrdi. Evo dva načina koja će pomoći u rješavanju ovog problema.

image
PEOPLEIMAGES/GETTY IMAGES

Prvi je na suhi prljavi komad odjeće prstima utrljati malo tekućeg deterdženta za pranje rublja. Dobro natapkajte kritično mjesto pa ubacite u perilicu i perite na uobičajen način, ali bez omekšivača. Također, vodite računa da perilicu ne prepunite. Idealno je da je puna dopola.

image
PEOPLEIMAGES/GETTY IMAGES

Drugi način je da problematični komad properete nakratko ručno u kadici s vodom u koju ste dodali pola čepa tekućeg deterdženta ili prašak. Dodatno protrljajte pazušni dio na odjevnom predmetu pa ga operite u perilici za odjeću kao što je objašnjeno u prvom primjeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 09:11