VRHUNSKI SAVJETI ZA UREĐENJE

Osam najboljih ideja kako urediti Instagram kupaonicu iz snova

 Instagram
Tražite ideju za uređenje kupaonice, a ne znate čime početi? Imamo rješenje!

Društvene mreže danas su bez sumnje jedan od glavnih izvora inspiracije u svijetu uređenja interijera, a upravo nam je Instagram najomiljeniji. Platforma na kojoj mnogi traže ideje za vizualno unapređenje svog životnog prostora sve je popularnija i kao takva često služi za inspiracije. Naime, osim funkcionalnosti, estetski dojam također je nezaobilan pri kreiranju prostora iz snova. Kako bismo vam pomogli da sami urediti Instagram kupaonicu, izdvojili smo neke savjete koji će vam sigurno dobro doći.

1. Fokusirajte se na rasvjetu

Rasvjeta ima višestruku ulogu u ambijentu, i funkcionalnu, ali i onu estetsku. Zato je sasvim razumljivo da, želite li postići onaj poseban 'Instagram efekt', morate voditi računa i o rasvjeti kao presudnom detalju u vašoj kupaonici. O njezinim efektima ovisi cjelokupni ugođaj u prostoriji koja često zna biti mračna ili nedovoljno osvijetljena. Kupaonska rasvjeta mora biti posebno kvalitetna jer se u njoj obavljaju aktivnosti koje traže izuzetnu preciznost. Uz temeljnu rasvjetu u kupaonici, osvjetljenje možete postaviti tik uz ogledalo ili kod kabine za tuširanje, izbor je na vama.

2. Odaberite šarenu zavjesu za tuš/kadu

Bilo kakav detalj u prostoru koji se ističe čini značajnu razliku u cijelom prostoru, pa tako ni vaša kupaonica nije nikakva iznimka. Osim toga, dekorativni detalj u boji idealan je za postizanje što većeg i kvalitetnijeg ugođaja u interijeru, pa čak i ako je, kao u ovom slučaju, riječ o najobičnijoj zavjesi za tuširanje. Ne samo da ju je jednostavno postaviti, ovaj vam detalj neće predstavljati neki preveliki trošak!

3. Ukrasite zidove tapetama s uzorkom

Iako su tepete izum iz davnih 80-ih, one su i danas vrlo rado viđena dekoracija u domu, bez obzira na to o kojoj se prostoriji radilo. Nerijetko su upravo dekorativne tapete ona stvar koja je zidovima potrebna da bi cijeli prostor živnuo i dobio novi izgled. Što se tiče tapeta u kupaonici, njihovo postavljanje se ne razlikuje od ostalih prostorija, a s obzirom na to da ih je lako skinuti, možete ih mijenjati koliko često to želite.

4. Organizirajte stvari u kupaonici

Kaos i nered u kupaonici sigurno ne priliči Instagram prostoriji iz snova i upravo je zbog toga vrlo važan način na koji organizirate svoje stvari. Možete se poslužiti zanimljivim elementima, staklenkama, košarama ili nekim trećim stvarčicama koje će vam pomoći pri održavanju reda u kupaonici. I ne samo to, urednost će izgledati lijepo i kad je riječ o estetici u prostoru.

5. Postavite umjetnine na zidove

Prazni zidovi u kupaonici izgledaju sterilno, nepotpuno i jednostavno dosadno. Kako biste to izbjegli, zašto ne biste odabrali nekoliko umjetnina i postavili ih iznad kade ili kraj prozora? Za kakvu se god sliku odlučili, možete biti sigurni da će ovaj dekorativni detalj izgledati idealno u interijeru.

6. 'Unesite' malo boje u prostor

Ako u vašoj kupaonici prevladava jedna boja, i to još bijela, sasvim je logično da kao takva neće nikome izgledati posebno zanimljivo. Ipak, postoji rješenje, a ono je u bojama. Da, boje, boje i još malo boja savršeno su rješenje za 'osvježavanje' cijele prostorije i 'dobivanje' Instagram kupaonice iz snova!

7. Nabavite dekorativne biljke

Zelenilo u interijeru uvijek je savršeno rješenje, bez obzira na to radi li se o dnevnom boravku, kuhinji, blagovaonici ili, kao što je to u ovom slučaju, kupaonici. Biljke možete staviti na stolić, ormare, u sam kut prostorije ili pak ih objesiti iznad kade. Važno je jedino da odaberete one biljne vrste koje mogu uspijevati na vlažnom mjestu jer je kupaonica jedna od takvih.

8. Nemojte zaboraviti ni svijeće

Svijeće se danas sve češće koriste kao predmet dekoracije prostora, a u vašoj će kupaonici stvoriti romantičan i topli ugođaj. Želite li postići još učinkovitiji ugođaj, obavezno odaberite mirisne svijeće kao divan detalj koji će vašu kupaonicu učiniti pravom Instagram 'destinacijom'!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 08:37